Sfaturi pentru organizarea frigiderului pentru o alimentație sănătoasă

Daniel Dimache -

Sfaturi pentru organizarea frigiderului pentru o alimentație sănătoasă

 

Dacă v-ați deschis vreodată frigiderul, ați simțit că priviți într-un abis și ați decis să comandați ceva de mâncare, aflați că nu trebuie să fie așa. Organizarea frigiderului nu numai că vă poate economisi bani, ci vă poate afecta și talia, potrivit experților.

 

Cu cât frigiderul dvs. este mai frumos din punct de vedere vizual, cu atât veți fi mai inspirați să mâncați sănătos. Dacă aveți ardeii tăiați într-un recipient frumos, gata de apucat, îi veți mânca. Dacă fructele se află în spatele frigiderului în spatele cărnurilor și nu le puteți vedea sau accesa, nu le veți mânca.

 

O mamă a unui copil de trei ani și-a trecut propriul frigider side by side printr-o transformare anul trecut. Schimbările, a spus ea, au făcut ca călătoriile ei la supermarket să fie mai puțin costisitoare și mai puțin stresante. „Am făcut asta acum vreo opt luni și dacă te uiți la frigiderul meu acum, arată exact așa”, a spus ea. „Copiii mei știu să pună lucrurile înapoi acolo unde le aparține”. Iată cei șapte pași pentru a pune frigiderul la propria sa dietă de curățare de primăvară.

1. Ștergeți-l.

Nu v-ar veni să credeți câte alimente expirate, în special condimente, aveți în propriul frigider. Goliți lucrurile expirate, scoateți lucruri pe care nu le mai mâncați și care persistă de mult timp. Curățați-vă întreg frigiderul și ștergeți totul.

2. Evaluați-vă spațiul.

Măsurați lungimea și lățimea interiorului frigiderului. Acest lucru vă va ajuta mai târziu să vă asigurați că cumpărați coșuri și containere de dimensiunea potrivită pentru a vă păstra mâncarea. Rafturile din interiorul frigiderului ar trebui, de asemenea, să fie considerate ținte în mișcare, nu rafturi care sunt blocate pe loc. Poate că sunteți genul de persoană care are nevoie de mai multă înălțime în partea de sus pentru că vă place să vă țineți sticlele de apă în frigider. Rafturile sunt foarte ușor de mutat.

3. Clasificați-vă alimentele.

Împărțiți alimentele din frigider în categorii precum lactate, proteine, legume, fructe și carne. Mâncarea este astfel organizată în următoarele categorii: carne, mâncăruri rapide (alimente prefabricate), legume, ouă, tartine (de ex. hummus), gustări (adică mâncăruri pentru copii), lactate (iaurt), fructe (de ex. portocale și mere), pâine, proteine ​​(de exemplu curcan și pui) și brânză. Practic, puteți avea un raft dedicat tuturor lucrurilor pe care le gătiți într-o săptămână.

4. Stocați-vă cu esențiale.

Când vă curățați frigiderul, vă recomandăm să-l reînmagazinați cu următoarele alimente pentru a le avea întotdeauna la îndemână: ouă, carne, fructe și legume, verdețuri, roșii cherry, lapte de migdale, condimente (muștar, sosuri de salată). În congelator, puteți avea întotdeauna la îndemână creveți, somon, pui, fructe și legume congelate, burgeri vegetarieni și alte mese congelate.

 

Spălați și tocați fructele. De îndată ce ajungeți acasă de la magazin alimentar, clătiți afine, căpșuni, struguri roșii și cireșe, uscați-le cu prosoape de hârtie și aranjați-le în boluri. Tăiați fructele întregi, cum ar fi pepene galben și ananas, și puneți-le în recipiente cu capac. Stocați fructe în partea din față a frigiderului, unde culoarea vă va atrage atenția atunci când doriți ceva dulce.

5. Folosiți recipiente pentru frigider.

Experții numesc acest pas cheia organizării frigiderului și unul care merită investiția. Stocați-vă frigiderul cu coșuri clare care pot conține categoriile de alimente împărțite. Unii oameni pot crede că coșurile sunt o risipă, că ocupă spațiu, însă acestea vă pot ajuta să vă organizați în totalitate frigiderul.

6. Etichetați

Utilizați un marker pentru a scrie categoria pe fiecare coș, adică lactate sau proteine. Este o modalitate clară de a depozita mâncare și a ști ce merge unde.

 7. Așezați mâncarea cu înțelepciune.

Gustările rămase și alte alimente gata de consumat ar trebui să meargă pe rafturile superioare, unde există un risc mai mic ca alte alimente să se scurgă pe ele. La fel, carnea crudă trebuie să se afle într-o parte inferioară a frigiderului, pentru a preveni scurgerea. Vă puteți așeza condimentele (codate în culori) în compartimentul ușii frigiderului, deoarece acestea sunt elementele cele mai stabile la temperatură. Ouăle și proteinele precum peștele ar trebui să se apropie de orificiul de aerisire, deoarece este cea mai rece parte a frigiderului.