Sfaturi pentru pictura pe numere – modalităţi de a-ţi îmbunătăţi tehnica şi a creşte satisfacţiile

Daniel Dimache -

Sfaturi pentru pictura pe numere – modalităţi de a-ţi îmbunătăţi tehnica şi a creşte satisfacţiile

Dacă ai înţeles că pictura pe numere nu este o activitate copilărească, ci o metodă de a fi creativ şi a te simţi mai bine, mai rămâne să cumperi un set cu o imagine care te atrage şi are culorile care îţi plac şi să începi!

Totuşi, dacă eşti la început, alege să cumperi unul sau două seturi de picturi pe numere mai simple şi cu mai puţine culori. Dacă vor fi prea complicate, rişti să te descurajezi şi să abandonezi înainte de a avea timp să simţi beneficiile.

Uita-te la acest video pe YouTube.

 

Este greu să pictezi pe numere?

Pictura pe numere nu este dificilă, dar dacă nu ai mai colorat sau pictat de când erai mic, s-ar putea să ai nevoie de puţin timp până te vei obişnui şi de un tablou mai uşor de realizat. Nu necesită experienţă sau cunoştinţe speciale, ci doar răbdare şi timp. Doar aşa vei putea umple cu culoare toate acele zone, unele foarte mici.

Pictura pe numere este şi pentru copii?

Cu siguranţa da! Dacă vei cumpăra un set adecvat pentru vârsta lor cum sunt cele de picturi pe numere copii, vei avea surpriza să vezi că rămân ocupaţi ore în şir, fără să obosească sau să mai aibă nevoie de tableta, telefon său calculator. Mai mult, este fi foarte benefică pentru ei. De ce? Pentru că le dezvoltă creativitatea, capacitatea de concentrare, abilitatea de organizare şi de analiză şi, deloc în ultimul rând, răbdarea. Pictura pe numere are aceleaşi efecte ca şi meditaţia, numai că este mai uşor de realizat şi oferă şi un rezultat final foarte motivant.

Pentru copiii cu vârsta între 7 şi 11 ani poţi alege seturile cu grad de dificultate redus, iar pentru cei trecuţi de 11 ani poţi alege seturile de nivel intermediar. Dacă vei încerca să faci din această activitate ceva de grup, în familie, veţi avea ocazia să petreceţi timp de calitate împreună şi momente imposibil de uitat. 

Ce conţine un set de pictură pe numere?

Setul sau kitul de pictură pe numere conţine un sul cu o pânză, cutii cu vopselurile de care ai nevoie, câteva pensule, un ghid şi o poză colorată a tabloului final. Acum, tot ce ai de făcut este să colorezi zonele de pe pânză cu vopseaua din cutia numerotată cu acelaşi număr ca şi cel de pe pânză. 

Sursa de imagine: Picteazapoza.ro

Dacă pânza vine rulată, va trebui să găseşti o modalitate să o îndrepţi, astfel încât să rămână perfect plană când o colorezi. Poți opta pentru rama, pe care o poate achizitiona odată cu panza din magazinul dedicat. Rama este cu adevărat de ajutor, daca-ti doresti sa te bucuri de experiențe deosebite. Dacă nu îți dorești bătăi de cap, poți opta direct pentru pânza gata încadrată, așa te vei putea apuca de lucru imediat ce aceasta îți va fi livrată. 

 

Cu ce culori ar trebui să încep?

Vopseaua din setul de pictură pe numere vine grupată în culori numerotate. Fiecărui număr îi corespunde o anumită nuanță. Te vei bucura să intri în jocul numerelor și al culorilor. Poţi alege să lucrezi pe grupe de culori şi, pentru a nu fi necesar să cureţi pensula sau să schimbi apa, începe cu cele mai deschise. O altă variantă ar fi să începi cu culorile mai puţin folosite – altfel rişti să dureze o veşnicie şi să te plictiseşti încă de la început.

Sursa de imagine: Picteazapoza.ro

Pictura pe numere te poate ajuta să înveţi să pictezi?

Chiar dacă rezultatul final va fi spectaculos şi ai învăţat să ţii mai bine pensula în mână sau să aplici culoarea pe pânză, să ştii că până la a învăţa să pictezi mai este drum lung. Însă, dacă ţi-a plăcut atât de mult acest lucru şi eşti încântat de pictura pe numere personalizată şi de portretul pe care l-ai realizat, poţi lua în considerare cursurile de pictură pentru începători.

Pânza nu trebuie udată înainte de a începe!

Apa este necesară doar pentru a curăţa pensulă. Nu va trebui să uzi pânza, dimpotrivă! Aceasta trebuie menţinută cât mai uscată! De asemenea, după ce ai spălat pensula, înainte de a o introduce în recipientul cu vopsea, şterge-o foarte bine. Pensula trebuie să fie foarte bine uscată şi vopseaua nu trebuie diluata deloc.