Și-a reziliat contractul cu FC Petrolul și Nini Popescu! A mai rămas să se rezolve situația „ultimului mohican”, rămas pe loc, din L4, Alberto Olaru

Dragos Trestioreanu -

Și-a reziliat contractul cu FC Petrolul și Nini Popescu! A mai rămas să se rezolve situația „ultimului mohican”, rămas pe loc, din L4, Alberto Olaru

Astăzi, 9 iulie 2019, printr-un mesaj emoționant postat pe o binecunoscută rețea de socializare, unul dintre mijlocașii de bandă ai FC Petrolul, Nini Popescu, a anunțat că a acceptat să pună capăt, amiabil, prezenței sale, în ultimii doi ani și jumătate, la clubul găzarilor, el mai având de jucat încă un an competițional, potrivit angajamentului aflat în derulare.

Blondul „spiriduș” de pe benzi, dar nu numai – predecesorul lui Flavius Stoican pe banca „lupilor”, Gigi Mulțescu, folosindu-l și pe alte posturi mai mult sau mai puțin ofensive -, își dorise să continue la Petrolul și să promoveze, după cum el însuși a notat, în Liga 1, alături de echipa de suflet a lui. Nu a mai fost să fie, astfel încât, la fel ca și alți mulți coechipieri din sezonul trecut, Popescu a acceptat, în cele din urmă să semneze actul prin care se desparte de FC Petrolul! Iar asta după ce se antrenase, ca și Alberto Olaru, cu juniorii clubului, pe terenul de lângă Rafinăria Vega. Rămâne acum de văzut ce destinație o va alege Nini, pentru că el este clar un fotbalist bun, care va avea drept urmare oferte, de-acum înainte. Nini Popescu a fost, absolut justificat, unul dintre jucătorii mult îndrăgiți de către suporterii Petrolului, cei care deja regretă că nu-l voi mai vedea echipat în galben și albastru!

Altfel, apropo de Olaru, rămas ultimul jucător care a făcut parte din lotul folosit în ediția 2016-2017 a campionatului Ligii A Prahova, intenția lui se spune că ar fi de reziliere a angajamentului avut cu clubul și alegerea unei alte grupări la care să-și continue activitatea sportivă. Numai că, s-ar părea că șefii găzarilor nu-și doresc să se despartă definitiv de un fotbalist tânăr, care a bifat destule meciuri ca titular, și ar vrea să-l împrumute la o grupare la care va putea să joace ca titular. Astfel încât, până își va rezolva situația în vreun fel sau altul, Olaru va trebui, o repet, să se antreneze cu juniorii lui Gheorghe Liliac.

Dacă se va ajunge la un numitor comun cu Alberto Olaru, atunci detașarea lui la un alt club ar însemna că, în lotul actual, nu va mai rămâne niciun echipier din sezonul 2016-2017! Dar, cel puțin, el și Mihai Velisar (împrumutat pentru viitorul campionat la prim-divizionara Gaz Metan Mediaș) ar rămâne singurii legați de FC Petrolul, și pe viitor. În caz contrar, numai Velisar se va putea lăuda, peste un an, cu acest statut! De-acum, se va vedea dacă această strategie de despărțire de foștii jucători care au dus echipa din Liga a IV-a în Liga a II-a va fi fost una eficientă sau nu. Efectele deciziilor de dată recentă se vor observa, cert, până spre finele turului actualei ediții a L2. Dacă nu cumva și mai devreme!

Foto: www.realitateasportiva.net, Facebook, www.ziarulprahova.ro  și www.ziaruldesport.ro