Acum, lăsați-i să se pregătească de Liga a II-a! „Lupii” și-au înfipt colții adânc în… mândria Teleormanului

Dragos Trestioreanu -

Acum, lăsați-i să se pregătească de Liga a II-a! „Lupii” și-au înfipt colții adânc în… mândria Teleormanului

Mai poate fi numit un meci încheiat cu scorul de 4-1 (4-0) pentru o echipă, pe terenul seondantei sale în ierarhiei la zi, un derbi? Nu, cu siguranță că nu! Da, AFCM Alexandria – FC Petrolul Ploiești – anunțat ca un veritabil derbi al returului în Seria a III-a a Ligii a III-a, un derbi, în fapt, al întregului sezon – s-a transformat, în numai 22 de minute, în cel mai mare coșmar al lui Marius Stoica și al jucătorilor săi. Arnăutu a bifat primul său gol din… seria de trei – ce-a fost până la urmă – încă din minutul 18, după o perioadă de relativ echilibru, deși mai bine zis, de fapt, una de tatonare. Chindriș – revenit în postură de căpitan, după ce Claudiu Tudor a fost alegerea lui Romulus Ciobanu de a urca în tribună, tehnicianul deplasând, reamintesc, 19 fotbaliști la Alexandria – l-a văzut perfect pe „killer”-ul din echipa sa demarcat la 17 metri de buturile ex-astristului Olteanu, i-a pasat la fix, iar atacantul s-a întors cu fața spre poartă, profitând de marcajul larg al lui Ciocoteală, restul fiind ceva simplu: un șut de la 14 metri. pe lângă un goal-keeper al Alexandriei plonjând pentru… fotografi! Debut eficient rapid pentru lider și plumb în ghete pentru Florin Radu și ai săi. S-a văzut așa ceva mai ales când Arnăutu a „recidivat”, atunci după o lovitură liberă a lui Andor, o deviere nereușită a lui Saim Tudor și una fericită a lui Ichim, care l-a pus în poziție de șut, din voleu, la 10 metri, pe purtătorul tricoului galben-albastru cu numărul 28. Din nou, ceva simplu: reluare care l-a fixat pe linia porții pe deja nefericitul Olteanu! La 2-0, deși în corzi, pesemne că Alexandria – susținută de peste 2.500 de fani, restul până la 3.000 venind de la Ploiești și, minut după minut, acaparând fundalul sonor – mai spera la un gol care s-o bage în joc. O iluzie, nimic altceva!

În Teleorman, la meciul cu fosta lui formație din tur, Romică Ciobanu a ales același trio de jucători „U 19” ca și în partida din runda trecută, de acasă, cu „satelitul” Concordiei Chiajna. Foarte tânărul Țicu a fost retitutalarizat și a demonstrat și de ce, fiind realmente o surpriză imensă prin maturitate în joc și maximă seriozitate, Velisar – devenit tot mai mult un… inamovibil al primului „11” – și Saim Tudor, și el aproape nelipsit din formula de start. Ei bine, cel din urmă a marcat golul meciului, în minutul 34, stând mai bine pe picioare decât Desculțu, la mingea trimisă de la mare distanță de Ichim, i-a rezistat și furibundului Radu, venit parcă să-l „ia cu fulgi cu tot”, iar rămas singur, mult în lateral dreapta, a ales o soluție la care nu se gândea nimeni, adică șut cu efect, în diagonală, de la 10 metri, mingea fiind pusă cu mâna, parcă, în vinclul opus, pentru 3-0! A urmat… reverența din fața galeriei! Frumos-frumos gestul, ca și golul lui! Apoi, Arnăutu a venit cu… cireașa de pe tort(ul) lui, sărbătorind hat-trick-ul, și al echipei, fixând în minutul 40 rezultatul primei părți a jocului, la 4-0, după o acțiune „marca Georgian Păun”, cu preluare elegantă, dribling și pasă la întâlnire pentru Nini Popescu, altruistul din retur punându-i imediat o minge de „triplă” golgheterului „lupilor”, cel care a punctat cu fentă, de la 12 metri. Putea fi și 5-0, dar ca suporter l-ai fi mâniat pe Dumnezeu dacă nu ai fost mulțumit cu 4-0, la pauză, pe terenul Alexandriei!

În repriza secundă s-a jucat… românește. Mai exact, Petrolul a redus din turație, mulțumită cu agoniseala din primul mitan, poate și obosită după meciurile destul de recente jucate în ritm de „campionat-cupe europene”. Avansul actual de 7 puncte, care poate deveni chiar de 10 la finele rundei viitoare oferă însă circumstanțe atenuante meritate pentru neînscrierea vreunui gol în poarta adversă și în a doua jumătate a meciului cu AFCM Alexandria. Pentru că, în poarta lui Bolboașă a înscris… Ichim (69), pentru un 4-1 final! Un scor destul de mic față de ceea ce se întâmplase în prima repriză și chiar, uneori, și în cea de-a doua. În concluzie, un meci foarte bun făcut de Antoche, cu excepția ghinionului său și al lui Bolboașă de la autogolul lui Ichim, o evoluție solidă, repet, a lui Țicu, la fel și a lui Chindriș, cel mai constant echipier al Petrolului, un travaliu deosebit al lui Andor și Nini Popescu, aceeași fantezie încântătoare a lui Păun – sper că scos la pauză din  cauza vreunei ușoare accidentări, nu din alt motiv! – și foamea continuă de gol a neostenitului Arnăutu. De data aceasta, rezervele – intrate, e drept, pe fondul… frânelor – nu au mai fost la fel de eficiente ca altădată. Dar, de-acum încolo, pot spera la și mai multe minute, ultimele cinci etape, cu practic patru meciuri în Ploiești, luându-l în calcul și pe cel de la Astra 2, și numai unul în deplasare, la Atletic Bradu, învinsă acasă acum de… Flacăra Moreni, putând fi destinate încercării diverselor formule de echipă, cu ajutorul cărora să… cearnă sita pentru Liga a II-a!

AFCM ALEXANDRIA: Fl. Olteanu – Ed. Sârbu (65 – Vârtej), Ciocoteală, Floricel, Fl. Radu (cpt) – Terci (41 – Boșoteanu), Calofir, Mitran (65 – Vâlcică), Desculțu – Barbălată, C. Căpățînă (84 – Oprescu). Colectiv tehnic: Marius Stoica (antrenor principal), Marian Botea (antrenor secund), Marian Ioana (antrenor al portarilor).

PETROLUL: Bolboașă – Antoche, Ichim, Țicu – Saim Tudor, Chindriș (cpt; 78 – Prunescu), Andor (65 – Cîrjan), Velisar – N. Popescu, S. Arnăutu (68 – Lambru), G. Păun (46 – Ciocâlteu). Colectiv tehnic: Romulus Ciobanu (antrenor principal), Ciprian Pura (antrenor secund), Cătălin Grigore (antrenor al portarilor), Marius Haită (preparator fizic).

Au arbitrat: Paul Unimatan (Zalău) – Mihăiţă Necula şi Alexandru Midvichi (ambii din Bucureşti).

Observatori: Aurel Ionescu (Bucureşti), pentru joc, și Iulian Ivan (Giurgiu), pentru arbitraj.

Cartonașe galbene: Fl. Radu (22), Floricel (30), Terci (33), Cîrjan (66).

Săptămâna viitoare, vineri, 27 aprilie, de la ora 18.00, FC Petrolul va reveni pe arena Ilie Oană, pentru a primi replica, fără discuție, a celui mai dificil adversar de până la finele campionatului, Voința Turnu Măgurele. Trupă care are un retur foarte bun. În eventualitatea în care sâmbătă, 21 aprilie, Turnu Măgurele se va impune, acasă, la o diferență de cel puțin două goluri, în dauna Concordiei 2 Chiajna, atunci va urca pe poziția secundă în locul AFCM-ului, care a pierdut teren serios în ultimele trei etape: un singur punct câștigat din 9 posibile, după două partide pe teren propriu și una în deplasare! Cum Alexandria va sta în runda cu numărul 22, iar fosta Voința Saelele ar pierde pe „Ilie Oană”, ambele formații din Teleorman vor rămâne să se dueleze între ele pentru locul 2, deoarece Petrolul se va duce la 10 puncte!

Foto: www.fcpetrolul.ro (www.sportpictures.eu – Răzvan PĂSĂRICĂ)