Şi la vale, Petrolului ’52 îi merge la fel de bine: scor la Cocorăştii Colţ

Dragos Trestioreanu -

Desfăşurată într-un cadru rustic, într-o vale, cu vaci păscând pe un tăpşan de lângă arenă, pe lângă autoturisme de toate felurile, apărute din belșug mai ales în mitanul secund, meciul dintre „lanterna roşie”, Unirea Cocorăştii Colţ, şi liderul desprins de urmăritoare al Ligii A Prahova, ACS Petrolul ’52 Ploieşti, a atras cel puţin o mie de iubitori ai fotbalului. Cei mai mulţi, așa cum era şi de aşteptat, au fost suporteri ai „galben-albaştrilor”, veniți să asiste la un alt spectacol al favoriţilor şi la reușite cât mai multe ale acestora.  Nu au bătut drumul degeaba, fiindcă după ce-au deschis scorul abia în minutul 28, deşi au avut câteva ocazii şi mai devreme, petroliştii s-au dezlănțuit, aproape ca întotdeauna, și au înscris la foc continuu.

1Ilie Dumitrescu (minutul 28), din nou cu mare poftă de joc, a reluat printr-un șpagat, din 2 metri, o minge pusă cu măiestrie de Roland Stănescu, tot mai bun și ca responsabil cu assist-urile. Dumitrescu s-a simțit obligat să-i facă, apoi, și el cadou o minge de gol lui Stănescu (35), pe care atacantul a fructificat-o cu lovitura de bază a sa – cea cu capul, din careul mic de data aceasta! A fost doar 2-0 la pauză, însă, la reluare, nu a mai fost loc de ratări, ci s-a apăsat direct pe „poziția gol”, Claudiu Tudor (47) transformând cu siguranță un penalti dictat în urma unui henț făcut în careul mare de către un apărător al Unirii. Ulterior, a venit rândul unui revenit în formula de bază, Alberto Olaru (68), să marcheze primul său gol în echipamentul Petrolului ’52, insistența fiindu-i răsplătită tânărului fundaș dreapta după ce a urmărit un balon pe care îl trimisese în transversală! În sfârșit, după trei minute, alt tânăr echipier al găzarilor, Michel Jipa, a înscris și el, fiind lăsat singur cu Alexandru Stanciu, portarul advers, și executându-l frumos, de la 13 metri. Și asta a fost totul, chiar dacă mai era loc de goluri, până la final, gazdele neavând nicio ocazie tot meciul!

2Cu 93 de reușite, Claudiu Tudor și toți coechipierii săi se gândesc deja la momentul în care vor bifa suta, dar și la cele care vor mai urma până în etapa a XXX-a, inclusiv. Au trecut cu bine un alt test pe un teren pe care era cvasi-imposibil să construiești, mingea sărind ca de pe o suprafață dură. Dar, deja, găzarii sunt obișnuiți cu astfel de așa-zise gazoane!

Fidel ideii de a testa diverse formule de echipe, Tavi Grigore l-a ținut pe bancă pe integralistul din retur Mihai Velisar, oferindu-i 90 de minute lui Alexandru Radu, back-up-ul ceva mai tânărului fundaș stânga. A mizat din nou între buturi pe Ionuț Marinică, ca și pe viteziștii din benzi, cu Dumitrescu pe dreapta, în zi foarte bună iar, și cu Nini Popescu pe stânga, nefolosindu-l deloc pe Dragoș Gheorghe. L-a reactivat pe Olaru și bine a făcut, acesta netrebuind, de fapt, să mai lipsescă din primul „11”, pentru că lui Răzvan Catană îi priește mai mult un loc la mijlocul terenului. Totodată, folosit după ceva timp, Michel Jipa a intrat cu foame de gol și a reușit unul, după ce-i fusese anulat altul, puțin mai devreme. Tehnicianul i-a dat minute și lui Roberto Alecsandru, terminând de data aceasta cu fotbaliștii experimentați pe bancă – Georgian Păun, Daniel Chiriță și Claudiu Tudor. Și a mers jocul și așa!

3Sâmbăta viitoare, la Cornu, de la ora 11.00, pe Petrolul ’52 o așteaptă o „fiară” rănită rău de tot în această etapă, CS, cea care a pierdut incredibil la Păulești, cu scorul de 7-1!!! Un rezultat total de neimaginat pentru o echipa aflată în prima jumătate a ierarhiei, cochetând în tur chiar cu podiumul și fiind singura care a pus mari probleme ploieștenilor, pe arena Ilie Oană, într-un joc terminat cu un scor destul de strâns. Rămâne de văzut dacă și acolo Grigore va mai experimenta, aflat la adăpostul a șapte puncte avans față de scondanta CS Blejoi, în fața căreia Petrolul ’52 are și avantajul rezultatelor directe. Campania de transferuri din iarnă a fost excelentă, Nini Popescu și, apoi, Roland Stănescu impunându-se cu autoritate în formula de bază, cel din urmă marcând continuu, doar într-un singur meci, de la debut încoace, nereușind s- facă. Popescu și-a întrerupt la Cocorăștii Colț seria de trei partide consecutive cu gol marcat, dar tot a făcut un joc bun. Dacă și Dumitrescu va fi constant, Petrolul ’52 va înscrie oricărui adversar goluri peste goluri, cele care fac, de fapt, deliciul suporterilor. Mai sunt încă șapte etape și deja se poate pregăti barajul, strocului impus de către ploieșteni nemaiputându-i face față nimeni!

UNIREA: Al. Stanciu 5 – Giorgian Păun 5, Balaș 5, Șt. Taban 4.5, G. Matei 4.5 – M. Taban 5 (83 – Panea), Pandele (cpt) 5, Ad. Mihai 5 (73 – D. Costache 5), Fl. Bălan 5 – N. Dumitru 4.5 (46 – C. Kiru 5), Al. Kiru 5. Antrenor: Alexandru Niță.

PETROLUL ’52: I. Marinică (fără notă, nu a avut ce apăra) – Olaru 8, Prunescu 7, D. Chiriță 7 (53 – Alecsandru 7), Al. Radu 7- Vl. Butufei 7 – I. Dumitrescu 8.5, Cl. Tudor 8 (cpt; 58 – M. Jipa 7.5), Georgian Păun 7 (46 – R. Catană 7), N. Popescu 7 – R. Stănescu 8 (46 – Ad. Vintilă 7). Antrenori: Octavian Grigore (principal), Gheorghe Liliac (secund).

Au arbitrat: Mădălin Marinescu 7 (Ploiești) – Bogdan Mociorniță 7 (Băicoi) și Adrian Voicilă 7 (Plopeni).

Observator AJF: Constantin Ciocoiu (Băicoi).

Cartonașe galbene: Giorgian Păun (30), Șt. Taban (40), Fl. Bălan (42), Georgian Păun (42), G. Matei (87).

Madalin Jorj Mihailovici si Cristi Vlad, la Cocorastii Colt, Mihai Toma FacebookVictoria de la Cocorăștii Colț a fost dedicată antrenorului secund al Petrolului ’52, Gheorghe Liliac, care și-a sărbătorit onomastica în ziua partidei. Un meci la care a asistat și CEO Apa Nova București, Mădălin-Jorj Mihailovici (în stânga, alături de președintele executiv al ACS Petrolul ’52, Cristian Vlad; foto: Mihai TOMA), nelipsit, de altfel, de la meciurile „galben-albaștrilor”, de acasă, dar și de la destule din deplasare. Se spune că ar fi dat asigurări că, în curând, petroliștii vor primi vestea cea  bună din partea companiei Veolia!

Foto: www.sportonlineph.ro