Silviu Crângașu – de neînvins la AJF Prahova de 16 ani, ca președinte! A câștigat și al cincilea mandat consecutiv de șef la instituția de pe strada Pielari nr. 5. Acum, nu mai vine nimeni să se bată la scrutin cu „nemuritorul”, fiindcă ar face-o realmente degeaba!

Dragos Trestioreanu -

Silviu Crângașu – de neînvins la AJF Prahova de 16 ani, ca președinte! A câștigat și al cincilea mandat consecutiv de șef la instituția de pe strada Pielari nr. 5. Acum, nu mai vine nimeni să se bată la scrutin cu „nemuritorul”, fiindcă ar face-o realmente degeaba!

Odată cu startul – în sfârșit – al unei ediții a campionatului Ligii A Prahova, la fotbal, în formula de dinainte de pandemie, la unul dintre complexele hoteliere și restaurante binecunoscute din Ploiești, BEST, a avut loc Adunarea Generală de alegeri a noului președinte al AJF Prahova, la care s-a adăugat opțiunea membrilor cu drept de vot în privința vicepreședinților, secretarului general și a altor funcții de la instituția cu sediul pe strada Pielari nr. 5, din vecinătatea arenei Ilie Oană. Un scrutin fără emoții pentru cel care conduce AJF-ul în ultimii 16 ani, după ce fusese, înaintea acestora, patru ani adjunct al regretatului Mihai Ionescu, portarul legendar al Petrolului original.

Îl cunosc pe Silviu Crângașu, ca și pe fratele său mai mare, Decu, Dan cum îi zic eu, din anii pre-universitari, cu mai vârstnicul fiind coleg la fostul Liceu nr. 2, actualul CNMV, din Ploiești. Mezinul nu s-a schimbat absolut deloc. Așa a fost și ca fotbalist, pe la juniorii și tineretul Petrolului, pe la Poli Timișoara, așa a fost și ca arbitru, avea mare viitor la un moment dat la centru, așa a fost – și este – și ca șef al AJF-ului, după cum fusese și pe la defuncta grupare de Divizia C, Conpet Ploiești. Adică, ambițios peste poate, cunoscând ce și cum să facă în toate situațiile, putând să iasă bine din orice clinciuri, având talentul să impună și să se impună. Nu-i chiar lucru la îndemâna oricui să determini 99 de electori să te voteze în… unanimitate, deși nimeni, absolut nimeni, nu îndrăznise să iasă la luptă cu viitorul alesul 100%. Măcar așa, pentru a-i „ciupi”, hai să zic, un 10% din procentul final!

Nici nu a fost nevoie să-și facă public vreun proiect pentru viitorul imediat și pe termen scurt din fotbalul local, afectat la greu de pandemie. Nu ar fi stricat însă a le ruga pe combatantele din Liga A Prahova să se ocupe serios de fotbal și să nu mai pățească Prahova domniei sale marea rușine de pe terenul atât de cunoscut de la fosta bază sportivă Conpet, unde o echipă locală să piardă promovarea, după ce câștigase turul cu 3-0 în deplasare!!! Poate CSO Tricolorul Breaza să nu-i oblige pe prahoveni, vara viitoare, să-și spună de un… déjà-vu! După această paranteză, trebuie să remarc arta învingătorului de a atrage un sponsor cu nume pentru un fotbal amator, care abia de aduce în tribune 100-200 de iubitori ai sportului rege. Ei bine, Silviu Crângașu a convins firma Decathlon de a-i fi susținătoare, din punct de vedere tehnic, în sezonul deja în curs, în care se și combate și cu mingi Kipsta, o marcă a francezilor. De subliniat că numele Decathlonului, dar scris mult mai mic decât la prezidiul de la AGA de alegeri, apare și în dreapta, sus, pe echipamentul divizionarei C prahovene CS Blejoi, al cărei team-manager, Paul Mâinea, odată cu ieșirea din Comitetul Executiv, ca și Giani Chiotoroiu și Cristian Botezatu, a primit o diplomă drept mulțumire, din partea staff-ului conducător. Mare pierdere, pentru AJF, ieșirea celor trei oameni de fotbal veritabili din C.Ex.!

Dacă la alegerea președintelui a fost floare la ureche, votându-se în văzul lumii și fiind simplu și cu număratul, în schimb la cea a vicepreședinților, cu vot secret, opțiunile au trebuit verificate și adunate de către o comisie formată din același Paul Mâinea, observatorul Marian Popa și reprezentantul DJST Prahova la alegeri, prof. Romeo Ștefan (foto; strângându-i mâna lui Silviu Crângașu), bine cunoscutul arbitru internațional de handbal ploieștean. Raportul final i-a arătat drept câștigători pe Tudor Negoiță (foto; în dreapta, cu o cămașă albă) „locotenentul” fidel de 16 ani lui Silviu Crângașu (foto în mijloc), veteranul obținând cele mai multe din sufragii, urmat de către noul ales, avocatul Cătălin Popescu (foto; în stânga), un apropiat de câțiva ani al șefului AJF, juristul fiind mereu un câștig veritabil pentru instituție, acum și cu o binemeritată funcție de conducere. Însă, au fost trei candidați, ci nu doi, pe – premieră absolută – două posturi.

Dar, în cazul celui de-al treilea candidat merită să zăbovesc, fiindcă este vorba despre un caz tipic românesc. Nu pot fi acuzat, pentru rândurile care urmează, de vreun parti-pris acordat lui Adrian Teodorescu, vestitul Teo, la fel de celebru în fotbalul județean ca și mereu realesul nea Titi, fratele unui fost foarte bun fundaș central al Petrolului. Nu pot fi suspectat de vreun interes deoarece am întrerupt total relațiile cu Teo, în urmă cu ani buni, din cauza unui comportament neadecvat vizavi de orice persoană, nu numai față de mine. Știe el ce și cum! Ei bine, Teo, om de fotbal cu o experiență mare în domeniu, adaptat perfect acestuia, cu nimic mai vinovat decât alții, care se dau… Albă-ca-Zăpada, nu merita absolut deloc ce i s-a întâmplat la scrutin. Mai precis să primească – după ce a fost singurul cu un proiect făcut și citit în fața electorilor, dar și pentru că a fost un fotbalist divizionar bun, l-am văzut jucând, deci știu ce afirm, și șef de cluburi de eșalon superior – mai puține voturi decât cele… anulate: 16 față de 20!!! Este incalificabil, ce să mai! Are într-adevăr gura bogată, ce-i în gușă și-n căpușă, însă, așa cum se zice în popor, găsește fel de fel de chestii și chichițe în regulamente, face dezvăluiri ca și un jurnalist cu surse excelente, a mai avut conflicte pe la AJF etc., dar nici să fie bătaia de joc a unora care nu au ajuns, vreodată, nici măcar la 10% față de unde a ajuns el! Iar chestiunea cu „persona non grata”, de care mai e acuzat când le convine unora,  este fumată de mult. Până la filtru, să zic așa! Să ieși pe locul… patru din trei, asta este de domeniul SF!!! O repet, nu merita deloc așa ceva Adrian Teodorescu!

Cu prilejul acestei AGA, s-a ales și noul birou executiv, din care fac parte președintele Silviu Crângașu, vicepreședinții Tudor Negoiță și Cătălin Popescu, președintele Comisiei Județene de Arbitri „Emil Vlaiculescu”, Marian Deaconu (tot un „nemuritor” de-ai președintelui), reprezentantul echipelor din Liga A Prahova, Nicolae Vereu (CS Cornu), reprezentanții echipelor din Superliga B Prahova, Vladimir Nica (CS Blejoi 2) și Alexandru Talianu (Unirea Teleajen), reprezentantul echipelor din Liga B Prahova, Marius Mănăloiu (AS Târgșoru Vechi Stăncești), reprezentantul echipelor de copii și juniori, Cristinel Damian (arbitru și ex-jurnalist), secretarul general Marian Dima (ofițer de presă și delegat la Astra Giurgiu, jurnalist colaborator la ziarul Prahova). Asupra componenței diverselor comisii ale AJF, voi reveni cu altă ocazie.

Foto: Paul MÂINEA și www.ziarulprahova.ro