Premieră absolută pentru ACS Petrolul ’52! Valentin Țicu și coechipierii lui vor avea duminică, la Giurgiu, un observator de arbitraj din… Ploiești, Silviu Crângașu, un fost petrolist!

Dragos Trestioreanu -

Premieră absolută pentru ACS Petrolul ’52! Valentin Țicu și coechipierii lui vor avea duminică, la Giurgiu, un observator de arbitraj din… Ploiești, Silviu Crângașu, un fost petrolist!

Chiar dacă ne obișnuise totuși cu destule „surprize” și în acest sezon fotbalistic, în privința delegării arbitrilor și a arbitrilor-asistenți, Comisia Centrală de Arbitri s-a „autodepășit” în etapa în curs a campionatului Ligii a II-a, delegând la meciul de la Giurgiu, dintre Astra și ACS Petrolul ’52 Ploiești, un observator… fost junior la FC Petrolul și domiciliat în Ploiești, în prezent în vârstă de 61 de ani, Silviu Crângașu (foto sus și mijloc, în stânga)! Este o premieră absolută pentru clubul actual al găzarilor, nefiind însă exclus ca nici defuncta SC FC Petrolul și nici FC Petrolul original să nu fi avut parte de așa ceva, în întreaga lor istorie!

Doi membri ai brigăzii de arbitri a partidei de duminică, 31 octombrie 2021, ora 12.30, locuiesc în Cluj, Sorin Vădana (fiul unui fost arbitru de prim eșalon, cu aceleași prenume și nume) și Antal Csaba, iar al treilea, George Suciu, în Câmpia Turzii. Adică, în același municipiu, respectiv același județ cu principala contracandidată a Petrolului ’52 (prima poziție, acum) la șefia plutonului din L1, implicit și la promovare – Universitatea Cluj (locul 2 în prezent, în ierarhia la zi)! O fi vrut CCA să „compenseze” cu delegarea unui fost cavaler al fluierului, ulterior asistent, din Ploiești, în postură de observator de arbitraj? Cert este că Silviu Crângașu a fost trimis la Giurgiu pentru a-i judeca pe cei trei clujeni, dar e bine, cel puțin, că rezerva, Marius Daniel Bădoi, este din Craiova, urbe care nu mai are nicio echipă în Liga a II-a!

Frații Crângașu, Decu (70 de ani; foto mijloc și jos, în dreapta, alături de fostul internațional petrolist Daniel Chiriță) și Silviu, sunt bine cunoscuți în lumea fotbalului ploieștean, dar nu numai, ambii jucând pentru FC Petrolul, cel dintâi, fost și antrenor, și observator de joc, numărându-se și printre membrii fondatori ai AS Petrolul ’52 Ploiești. A mai condus, la un moment dat, Centrul de Copii și Juniori al Astei Ploiești. Mezinul – în afară de a fi fost observator de joc, mai de curând devenind de arbitraj – a câștigat în vară al cincilea mandat consecutiv de președinte al AJF Prahova și a mai condus CS Conpet și CSM Ploiești. În urma examenului adjudecat pe 11 octombrie a.c. de către domnia sa, a trecut definitiv și în fruntea clubului sportiv al Consiliului Județean Prahova, denumit CS Activ Prahova-Ploiești. Polivalent, ce mai!

Foto: Facebook AJF Prahova și www.republikanews.ro