Simulare de incendiu la un cămin al UPG Ploieşti

Redactia -

Simulare de incendiu la un cămin al UPG Ploieşti

În data de 26.10.2017, începând cu ora 22:00, la Căminul  Studențesc P6 din Campusul Universității de Petrol și Gaze – Ploiești se va desfăşura un exerciţiu cu forţe şi mijloace în teren pentru antrenarea structurilor de intervenţie în vederea îndeplinirii misiunilor specifice din competenţă, în ipoteza izbucnirii unui incendiu.

Potrivit scenariului exercițiului, în interiorul căminului P 6, într-o încăpere situată la nivelul etajului al II-lea, studentele din anul I cazate în camera, folosesc o aerotermă pentru încălzirea aerului din cameră. Având în vedere că spațiul locuibil este mic, aparatul de încălzire este poziționat sub o piesă de mobilier din cameră pe care erau așezate haine din material textil. Cele două locatare ale camerei au părăsit încăperea lăsând apartul în funcțiune nesupravegheat. Din cauza unei defecțiuni la cablul de alimentare a aparatului de încălzit, în cameră se produce un scurtcircuit electric, care inițiează aprinderea învelișului din plastic al conductorului și implicit a materialelor textile din zona acestuia. Având în vedere faptul că tâmplăria gemurilor și ușa erau fabricate din pvc, tip termopan, incendiul produs absoarbe oxigenul din cameră, arderea fiind mocnită.         

Cele două persoane aflate sub efectul panicii și din cauza suflului puternic sunt aruncate, fiind inconștiente. Totodata, un grup de persoane care au încercat să localizeze incendiul și să salveze cele două fete, s-au intoxicat cu fum și gaze rezultate în urma arderii.

Urmare a incendiului, au rezultat 2 victime inconștiente, 12 persoane intoxicate cu fum și gaze toxice, conștiente și 3 persoane care prezentau atac de panică.

Sosite la locul producerii evenimentului, echipajele vor proceda la organizarea operativă a intervenţiei pe sectoare, operaţiunile de salvare și evacuare a victimelor din zona afectată desfăşurându-se simultan cu acţiunile de localizare şi lichidare a incendiului.

Pe timpul exercițiului vor fi testate procedurile comune de intervenție ale forțelor ISU Prahova și celorlalte structuri MAI, precum și reacția instituțiilor cu atribuții în managementul situațiilor de urgență.