Sinaia, ocupare 100%. Cât va costa minivacanţa de 1 Mai?

Daniel Dimache -

Sinaia, ocupare 100%. Cât va costa minivacanţa de 1 Mai?

În pregătirea minivacanţei de 1 Mai, hotelurile din Prahova au pregătit oferte speciale, restaurantele şi parcurile de distracţii fac ultimele pregătiri, iar vremea se anunţă a fi perfectă pentru o minivacanţă la munte.

Gradul de ocupare în staţiunile din Prahova se afla în acest moment la 100% în Sinaia, peste 98% în Azuga şi Buşteni iar în zona Breaza – Câmpina avem un grad de ocupare de peste 85%. De asemenea sunt aşteptaţi turiştii zilnici, atât în aceste staţiuni cât şi în parcurile din tot judeţul.

Pentru aceasta minivacanţa, turiştii trebuie să ştie că nu se mai schiază deloc în Prahova, însă sunt recomandate traseele de cicloturism, iar o parte din traseele montane sunt deschise, precum Piciorul Pietrei Craiului, cota 1400 şi 2000.

Obiectivele turistice îşi aşteaptă vizitatorii şi în această minivacanţa. Cel mai vizitat dintre ele este Castelul Peleş împreună cu Pelişorul, dar la fel de căutate sunt Casinoul din Sinaia, Castelul Cantacuzino Buşteni, Castelul Iulia Haşdeu din Campina, mănăstiri şi muzee pe care turiştii le pot regăsi detaliate aici.

Pentru aceasta minivacanţa turiştii vor cheltui în medie aproximativ 700 lei/persoana pentru acest sejur, care în medie va dura 4 nopţi şi 5 zile. Pentru 3 nopţi de cazare la un hotel de 3 stele turiştii vor achita 445 lei/pers cu mic dejun inclus şi cină festivă şi petrecere cu DJ în data de 28 aprilie; la o vilă de 3 stele preţul este de 523 lei/pers pentru 4 nopţi de cazare cu mic dejun inclus şi cina barbeque cu foc de tabără. La un hotel de 4 stele oferta pentru minivacanţa de 1 mai include 4 nopţi de cazare cu mic dejun inclus, primirea oaspeţilor cu produse tradiţionale şi cina cu barbeque la foc de tabără n data de 30 şi acces la SPA inclus cu 1020 lei/persoană.

„Ne aşteptam la un val semnificativ de turişti în Prahova pentru aceasta minivacanţa. de asemenea recomandăm şi Drumul Vinului care merita vizitat în această perioadă. Numarul mare de turişti care aleg Prahova ca destinaţie în această minivacanţă ne arată ca Prahova rămâne <> romanilor!” – transmite într-un comunicat Asociaţia pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului (APDT) Prahova.