SINAIA. Târgul cu bunătăţi, 22-24 februarie

Redactia -

SINAIA. Târgul cu bunătăţi, 22-24 februarie

Comunicat de presă

Calendaristic vorbind, iarna e pe final, iar iubitorii muntelui trebuie să profite de ocazie pentru o nouă escapadă la Sinaia, staţiunea în care la sfârşitul acestei săptămâni vă veţi putea bucura de aerul tare de munte şi de zăpadă, vă veţi putea plimba şi vizita numeroasele obiective turistice şi vă veţi face cumpărăturile din Târgul cu Bunătăţi.

            Începând de vineri, 22 februarie, până duminică, 24 februarie inclusiv, Târgul cu Bunătăţi vă invită în zona pasajului magazinului Winmarkt, pentru o sesiune de turism culinar! După cum v-aţi obişnuit deja, producătorii din târg, veniţi din toate colţurile ţării, vă îmbie cu cele mai inedite bunătăţi, pentru toate gusturile.

            Nelipsite de la orice târg sunt brânzeturile rafinate, cu chimen, cu ardei sau cu busuioc, aduse din Braşov şi Bistriţa, şi brânză de bivoliţa, celebră pentru gustul ei special. Iubitorii de preparate din carne îşi vor satisface toate poftele, pentru că au de unde alege, dintre slană, cârnăciori de oaie, curcan copt, păstrămioară de oaie şi de vită, cremvursti de curcan şi pate de ficat.

            Surprizele noastre constau în delicioasa zacuscă de peşte de Bucovina, în ineditele dulceţuri de ardei iute sau de dovlecei verzi (dulceaţa ţăranului), aduse cu drag din Dâmboviţa, dar şi în specialităţile de peste hotare: brânză Gouda tânără, măturată, extramaturată, bătrână, cu urzică şi usturoi, brânză cu ardei, arpagic, sambal, toate din Olanda, prosciuto crudo, file de anşoa, pastă de măsline, de ardei iuţi, ardei iuţi umpluţi cu brânză, anghinare murată, măsline, brânză de capră măturată, salam cu trufe şi brânză – minunatele produse italiene.

            Iar pentru că duminică sărbătorim Dragobetele şi nu am uitat de persoanele îndrăgostite, le punem la dispoziţie minunatele dulciuri româneşti, care se pot transforma în cadoul perfect pentru persoana iubită. Turtă dulce, ciocolată de casă, halviţă, miere, dulceţuri şi şerbeturi preparate cu dragoste de abia aşteaptă să vă îndulcească! Iar domnii poate prefera un cadou sub formă de vin alb, roşu sau roze de Jariştea.

            După o tură cu skiurile sau cu placa pe pârtie, vă refaceţi energia cu ceaiurile şi tincturile din plante, cu sucul natural de mere de Voineşti, sau cu legume proaspete de sezon.

            Vă invităm, aşadar, în acest sfârşit de săptămână la Sinaia. Fie că iubiţi sporturile montane şi veniţi să le practicaţi, fie că veniţi să vizitaţi Castelul Peleş, Cazino Sinaia sau Mănăstirea Sinaia, nu ocoliţi Târgul cu Bunătăţi! Vom fi acolo pentru dumneavoastră şi vă aşteptăm cu drag!

: