Sinaia – zonă fără fumat

Redactia -

Sinaia – zonă fără fumat

Cu ocazia celui de-al 52 –lea Congres Naţional de Cardiologie, Societatea Română de Cardiologie în parteneriat cu Primăria orașului Sinaia și împreună cu societăţile medicale partenere declară în perioada 3-5 octombrie 2013 – “Sinaia – zonă fără fumat”, o acţiune de încurajare a renunţării la fumat, adresată atât medicilor cât şi populaţiei generale.Societatea Română de Cardiologie, în parteneriat cu Societatea Română de Pneumologie, implementează cu ocazia Congresului Naţional de Cardiologie, organizarea unor zone dedicate, în cadrul cărora specialiştii vor oferi consiliere privind renunţarea la fumat.

Sesiunile vor avea loc în parcul Ghica, în intervalul orar 12:00-14:00. În cadrul acestei acţiuni, va fi identificată o reţea de magazine/restaurante/hoteluri care în perioada evenimentului sub marcajul vizual “Sinaia – zonă fără fumat” limitează accesul la produse care conțin nicotină. România se situează pe locul opt la nivel european în clasamentul statelor cu cel mai mare număr de fumători, raportat la numărul populaţiei, în condiţiile în care 30% din populaţie este fumătoare.

 

Fumatul este un factor de risc major pentru bolile cardiovasculare, care reprezintă principala cauză de deces în lume, între bolile cronice netransmisibile. În România, 57% din totatul deceselor au o cauză cardiovasculară.