SINAIA/Peste 500 de persoane au beneficiat de testări gratuite ale inimii

Redactia -

Asociaţia de Pacienţi cu Aritmii a organizat în perioada 4-6 octombrie 2012 prima campanie de testări gratuite pentru prevenirea bolii cardiovasculare şi cunoaşterea fibrilaţiei atriale, în oraşul Sinaia.

Peste 500 de persoane au beneficiat de testări gratuite pentru ritm cardiac, tensiune arterială, parametrii de coagulare, parametrii de risc biologici – profil de colesterol, trigliceride şi glicemie.

Acţiunea din Sinaia a făcut parte din platforma naţională de informare „1 EURO = 1 PACIENT”. Campania naţională de informare “1 EURO = 1 PACIENT” are ca obiectiv principal creşterea nivelului de conştientizare în rândul populaţiei, prin informarea a peste 100.000 persoane referitor la fibrilaţia atrială.

“Scopul principal al acţiunii a fost de educare a populaţiei, astfel încât locuitorii din Sinaia să îşi cunoască starea de sănătate în mod activ, ce valoare de tensiune au, să înveţe să îşi măsoare pulsul şi să îşi facă analizele de bază pe care ar trebui să le verifice în fiecare an.” Vicepreşedinte A.P.A – Dr. Anca Dan

“Suntem bucuroşi că am avut răsunet în rândul populaţiei din Sinaia, numărul mare de participanţi demonstrând că era nevoie de o astfel de acţiune.” Vicepreşedinte A.P.A – Dr. Anca Dan

 

 

Asociaţia de Pacienţi cu Aritmii este o asociaţie de pacienţi şi rude ale pacienţilor care suferă de aritmii cardiace, organizaţie non-profit care s-a născut în anul 2011, din dorinţa de a informa publicul cu privire la aritmiile cardiace. În cadrul asociaţiei numărul cel mai mare de pacienţi este reprezentat de cei care au fibrilaţie atrială.

 

Scopul principal al asociaţiei este de a creşte nivelul de conştientizare în rândul populaţiei în legătură cu această maladie. O mare parte din pacienţii cu fibrilaţie atrială află că au această aritmie după ce au făcut accident vascular cerebral. Asociaţia işi propune să ajute populaţia să depisteze fibrilaţia atrială şi să conştientizeze importanţa tratamentului preventiv administrat corect.

 

Membrii fondatori ai Asociaţiei de Pacienţi cu Aritmii sunt: Preşedinte A.P.A. – Dna Mihaela Buzatu, Vicepreşedinte A.P.A – Dna Elena Dumitrescu, Medic şi Vicepreşedinte A.P.A – Dr. Anca Dan.

 

Asociaţia de Pacienţi cu Aritmii a participat în anul 2011 la competiţia desfăşurată la nivel global, „1 Mission 1 Million”, ce a constat într-un concurs de proiecte. Asociaţia a susţinut un proiect unic de educaţie pentru prevenirea accidentului vascular în fibrilaţia atrială. Proiectul a adunat numărul cel mai mare de voturi din partea publicului, câştigând astfel concursul şi obţinând finanţare pentru campania de informare “1 EURO = 1 PACIENT”.