Sincere condoleanțe, Hamza Younes! Tatăl unui fost internațional tunisian și ex-petrolist a trecut în lumea celor drepți! O nouă tragedie în familia Younes!

Dragos Trestioreanu -

Sincere condoleanțe, Hamza Younes! Tatăl unui fost internațional tunisian și ex-petrolist a trecut în lumea celor drepți! O nouă tragedie în familia Younes!

Pe pagina sa de pe rețeaua de socializare Facebook, fostul internațional tunisian și ex-petrolist Hamza Younes, figură emblematică a clubului găzarilor, cu precădere în primul său descălecat la Ploiești, a postat un emoționant mesaj în ziua în care tatăl său, Ahmed bin Salem Younes, s-a săvârșit din viață. O adevărată tragedie pentru familia Younes, venită la doar puțin peste un an de la pierderea ireparabilă a surorii lui Hamza, atunci când acesta se afla în cantonamentul din Turcia, cu Petrolul, în al doilea „mandat” al lui la clubul găzarilor. În spiritul musulman, religie de care aparține, actualul ploieștean cu domiciliul, prin căsătorie cu o localnică, având împreună o simpatică fetiță, Hamza Younes anunță decesul părintelui său, folosind literele alfabetului arab, din țara lui de baștină. Mai jos, aveți traducerea mesajului impresionant al tunisianului adoptat de Ploiești, de România, acolo unde joacă și în prezent, la Concordia Chiajna, venit de la Aris Salonic, echipă la care ajunsese după a doua despărțire de Petrolul. Un fotbalist atașat pe viață de echipa „lupilor”, așa cum a și declarat, tot pe aceeași rețea de socializare: „Este la revedere! Dar voi sprijini mereu Petrolul, indiferent de situație! Sper să văd această echipă mereu cu multe reușite”!

„Suntem ai lui Allah și Lui ne vom întoarce

Cu mare tristețe și durere am aflat despre moartea tatălui meu, Ahmed bin Salem Younes, iar slujba va avea loc miercuri după-amiază (n.r. – 24 martie 2021) în Moscheea Burhiba, iar înmormântarea, în cimitirul Imam Al-Mazri din Monastir.

Îl rugăm pe Dumnezeu cel Atotputernic să facă din lumina sa doi dintre oamenii Paradisului, să-l locuiască în grădinile sale spațioase, să facă din mormântul său o grădină a grădinilor Paradisului și să-i întindă vederea în mormântul său

Viaţa de Apoi este mai bună decât lumea aceasta şi uşile paradisului sunt deschise pentru ea

Și să inspire și rudelor răbdare și consolare

Lui Allah îi dă și Lui îi este ceea ce ia și totul are o răsplată

O, Allah, iartă-l, miluiește-l, vindecă-l, iartă-i, cinstește-i coborârea, extinde-i intrarea, spală-l cu apă, gheață și frig, și curățește-l de păcate, în timp ce ai purificat rochia albă de pământ El în Paradis și mântuiește-l de chinul mormântului (și cine este chinul focului)

O, suflet liniștit, întoarce-te la Domnul tău mulțumit și satisfăcut, intră în robii mei și intră în paradisul meu

Și vestește-le celor care, atunci când o calamitate le vine, spun: „Noi suntem ai lui Allah și Lui ne vom întoarce

Nu există putere și nici putere decât cu Allah, Atotputernicul, cel Mare

Suntem ai lui Allah și Lui ne vom întoarce”

Este confesiunea plină de sensibilitate a unui fiu îndurerat, căruia i s-a răpit prezența fizică a celui care i-a dat viață, sunt cuvintele unui fiu care și-a iubit enorm tatăl, de care, în ultimii ani, plecat în lume, pentru cariera lui, i-a fost aproape mai puțin timp. Dar, cu sufletul, mereu alături! Sincere condoleanțe, Hamza Younes! 

Foto: www.liga2.prosport.ro și www.realitateasportiva.net