Sindicaliştii din arbitrajul fotbalului românesc se întâlnesc la Ploieşti pentru a pune ţara la cale

Redactia -

Sindicaliştii din arbitrajul fotbalului românesc se întâlnesc la Ploieşti pentru a pune ţara la cale

O informaţie despre care auzisem de ceva timp, pe ici, pe colo, iată că a devenit ştire, fiind urcat astfel pe www.frf-cca.ro, comunicatul prin care arbitrii din lotul naţional, dar şi cei din efectivul Ligii a III-a, sunt informaţi că, pe data de 14 decembrie 2011, ora 16.00, sunt convocaţi la Ploieşti, municipiu care va găzdui Congresul Naţional al Sindicatului Arbitrilor de Fotbal din România (SAFR). Anunţul, repet, a fost postat pe siteul Comisiei Centrale a Arbitrilor, fapt de neconceput pe vremea când ploieşteanul Robert Nuţu, actualmente arbitru-asistent care oficiază în al treilea eşalon fotbalistic naţional, a pus bazele primului sindicat de profil din ţara noastră. Era perioada în care, de la AJF Prahova, însă nu numai, spre FRF, dar şi în sens invers, curgeau indicaţiile către arbitri şi arbitri-asistenţi în sensul că nu ar fi fost deloc bine să se înscrie în sindicatul „lui Nuţu”. Unii se legau de lipsa de anvergură a preşedintelui sindicatului, adică tocmai Robert Nuţu, şi propuneau în locul acestuia un Alexandru Tudor (foto; www.prahovasport.ro), un Cristian Balaj sau un oricare alt arbitru posesor de ecuson FIFA. Dar a rămas Robert Nuţu şi foarte bine că a fost aşa!

Acum, odată cu înscăunarea lui Ion Crăciunescu, că pe vremea lui Vasile Avram cred că era de-a dreptul imposibil, îşi face loc anunţul cu congresul naţional pe însuşi siteul CCA. Crăciunescu a fost mereu un „revoluţionar”, un tip altfel decât alţii din breasla lui. Aşa se şi explică nu numai acceptul apariţiei anunţului cu pricina pe site, ci şi  precizarea participării conducerii naţionale a arbitrilor la lucrările congresului de la Ploieşti. Acolo unde se va vedea dacă nu cumva cineva are de gând să confişte sindicatul prin numirea – „alegerea” – în funcţii de conducere a unora şi aceloraşi cavaleri ai fluierului care – orice ar zice ei – sunt subordonaţi Federaţiei Române de Fotbal. Nu am auzit , e drept, de cine ştie ce acţiuni ale lui Nuţu, în perioada scursă din 2007 încoace, dar o încercare de grevă tot a fost. Însă – aşa cum suntem noi, români, duplicitari şi şmecheri – iniţiativa aproape că a murit din faşă, „spărgătorii de grevă” făcându-şi treaba foarte bine, pentru care au şi fost recompensaţi. Dar să nu vă gândiţi la ceva material, din contră. E un episod asupra căruia vom zăbovi nu peste mult timp.

Iată, acum, care va fi ordinea de zi a Congresului Naţional al SAFR de la Ploieşti, a cărui gazdă urmează să fie anunţată în timp util – după cum se scrie în comunicatul de pe www.frf-cca.ro -, în funcţie de numărul participanţilor care-şi vor anunţa prezenţa, până pe 7 decembrie 2011, în oraşul nostru: 1) Dare de seamă asupra activităţii SAFR, în perioada 2007-2011; 2) Prezentarea bilanţului contabil pe anul precedent, aprobarea prin vot a acestuia şi descărcarea de gestiune a Biroului Executiv al SAFR; 3) Prezentarea candidaţilor pentru funcţia de preşedinte, prim-vicepreşedinte şi vicepreşedinţi ai SAFR; 4) Prezentarea programului de către candidaţii la funcţia de preşedinte; 5) Alegerea preşedintelui SAFR, prim-vicepreşedintelui şi a celor 4 vicepreşedinţi; 6) Numirea secretarului general al SAFR; 7) Numirea preşedintelui comisiei de cenzori şi aprobarea acestei comisii; 8) Numirea celor 2 consilieri şi aprobarea acestora ca membri ai Biroului Executiv; 9) Aprobarea noului statut al SAFR; 10) Stabilirea cotizaţiei lunare a membrilor susţinători; 11) Discuţii şi propuneri; 12) Concluzii.

: