Singura divizionară C prahoveană, CS Blejoi, pregătește exclusiv pe plan local debutul absolut în campionatul Ligii a III-a. Cantonament la Valea Doftanei și teste în propriul județ

Dragos Trestioreanu -

Singura divizionară C prahoveană, CS Blejoi, pregătește exclusiv pe plan local debutul absolut în campionatul Ligii a III-a. Cantonament la Valea Doftanei și teste în propriul județ

Deoarece au anticipat, probabil, că Federația Română de Fotbal le va repartiza echipa, CS Blejoi, promovată vara aceasta în Liga a III-a, într-o serie dificilă a campionatului ediției 2019-2020, conducătorii prahovenilor au purces la „strângerea curelei”, în sensul că nu au mai optat pentru un cantonament de pregătire și meciuri amicale prin Ardeal. Adică, așa cum se întâmpla, adesea, în sezoanele în care Irinel Dumitru & Co. combăteau în Liga A Prahova. Parafrazând, „paza bună trece primejdia rea”, trecerea pe modulul „economic” fiind una inspirată, pe motiv că pe CS Blejoi o așteaptă nu numai baremuri de arbitraj și observare mai mari decât în Liga a IV-a, ci și cheltuieli sporite cu transportul și cazarea. Asta într-o serie în care va ajunge să joace, într-un an competițional, până în județele Olt și Dolj, o deplasare la București (Progresul Spartac) sau – mai ales – la Balotești (etrogradata din L2, CS) fiind… floare la ureche. Va fi greu de mers și până în Argeș, Brașov ori Teleorman, mai aproape fiind însă Dâmbovița.

Bref, cheltuieli exponențial mărite față de campionatele trecute, bifate pe plan județean! Este și o explicație, poate, de ce – spre deosebire de Petrolul la momentul promovării în același eșalon – la CS Blejoi nu se va schimba lotul, făcându-se numai câteva transferuri. Astfel, se testează doi jucători dintr-un județ vecin, fundașul central Alexandru Oprea și mijlocașul de bandă Dan Roman, ambii de la Flacăra Moreni și domiciliind tot în Dâmbovița, și capabili astfel de a face naveta pe spezele proprii, nefiind nevoie, deci, de cheltuieli suplimentare care să apese asupra bugetului alocat sezonului viitor. Mai este vizat și un junior „U 19”, Rareș Dogaru, atacant de lot național de profil și nepot al președintelui-jucător al Tricolorului Breaza, Marius Florian Vișan, fost combatant în Afghanistan. Și Dogaru va putea face naveta de la Breaza, pentru a veni, ca și colegii săi, la cele trei antrenamente ale săptămânii, de luni, miercuri și joi, preconizate a se desfășura de-a lungul competiției, un al patrulea, cel de la sală, fiind opțional. Zilele de pregătire pot fi schimbate totuși în funcție de problemele apărute.

După cum scriam mai sus, Răzvan Vlad și secunzii săi, Emil Coșieru și Cristian Burlacu – ultimul răspunzând de pregătirea fizică și fiind apreciat de fotbaliștii Blejoiului, temele sale fiind la nivel de cel puțin eșalonul secund -, și-au condus băieții într-un cantonament desfășurat, în perioada 2-10 august 2019, la Valea Doftanei. Acolo unde jucătorii au recunoscut că au avut parte de tot ceea ce era nevoie pentru o bună „încărcare”. Cazarea și masa au fost la superlativ, cadrul ambiant al antrenamentelor – la fel, iar ritmul acestora, cel impus și dorit, toți răspunzând cum trebuie comenzilor staff-ului tehnic. Iar cum cele acumulate la Valea Doftanei obligatoriu să fi fost observate post-factum, s-a luat decizia antamării unui meci-test, pe 10 august, la coborârea spre casă, o fostă adversară din L4, CSO Tricolorul Breaza, venind la Câmpina, pe arena Rafinărie, și jucând acum rolul de… sparring-partner pentru gruparea de eșalon superior.

A fost un test bun, cum se zice în limbaj fotbalistic, cu blejoienii terminând prima repriză cu un scor de forfait, grație „dublei” tot mai eficientului… fundaș lateral Ștefan Ghinea și a reușitei golgheterului Cosmin Lambru, golul de onoare, pentru un final 3-1 (3-0) în favoarea Blejoiului, fiind consemnat în repriza secundă, iar autorul, tânărul Marius Duricu (75). Fără „veteranul” goal-keeper Bogdan Rădulescu, încă un portar foarte util, și juniorii Andrei Iacob și Alexandru Aranghelovici, toți trei fiind accidentați, și cu Ionuț Chiși abia recuperat după o problemă de ordin medical, Vlad, Coșieru și Burlacu au optat pentru următorul „11” : Gheorghe – Anghel, Stoica, Năstase, Ghinea – Ruptureanu, Rudaru, Dumitru (cpt), Badea – Teru (junior propriu), Lambru. S-a mai făcut apel, pe parcurs, și la portarul Pană, plus jucătorii de câmp Alexandru Oprea, Vlad Oprea, Ursu, Vasile, Chiși, Iancu, Cocoș și Roman.

Cel cu Tricolorul a fost al treilea joc din vara aceasta al echipei blejoiene, primul fiind amicalul cu FC Petrolul, de pe arena Ilie Oană, scor: 0-4, iar al doilea, cel dintâi joc oficial al sezonului, reamintesc, cu Flacăra Moreni, acasă, în prima fază națională a ediției 2019-2020 a Cupei României, rezultat final: 0-2, după prelungiri. Până la startul din 23 sau 24 august, așa cum se va stabili în urma țintarului de luni, 12 august, ora 12.00, de la Casa Fotbalului, din București, CS Blejoi va mai bifa două teste. Unul, pe 14 august, ora 18.00, în compania mai proaspetei promovate în Liga B, Prahova Ploiești, grupare păstorită de Adrian Teodorescu – mai cunoscut drept Teo – și luată în gazdă, evident și la acest amical, de către primăria din Ciorani, condusă de edilul-șef Marin Voicu. Altul va fi pe 17 august, 11.00, la Blejoi, cu dâmbovițenii de la  FC Pucioasa (L3), antrenați de-acum de Romulus Ciobanu, fostul tehnician al Petrolului, din returul sezonului din al treilea eșalon.

Foto: Paul MÂINEA