Gazeta de Prahova

Singura șansă de a se scăpa de Leo Grozavu a fost… darea afară a lui! Se poate ajunge, acum, la comisiile FRF

Sport

Dragos Trestioreanu

După negocieri care au durat mai mult timp și încercări pentru o reziliere amiabilă între ACS Petrolul 52 Ploiești și antrenorul principal Leo Grozavu, și ultima rundă căzând ieri noapte, s-a luat decizia de a fi… dat afară de la echipă! Adică, să-i fie rupt angajamentul, popular vorbind! În schimb, restul staff-ului tehnic merge înainte, venind la serviciu, acum alături de interimarul Octavian Grigore.

Ceea ce mi-am închipuit a fi fost o întrerupere de contract amiabilă între conducerea Petrolului și Leo Grozavu, deși adesea este folosit termenul de reziliere – cineva care se pricepe la astfel de termeni m-a atenționat că rezilierea nu se face chiar când vrei și cum vrei, sau fără vreun motiv obiectiv -, nu a fost, de fapt, decât o renunțare la serviciile tehnicianului domiciliat la Cluj. Una care s-ar numi, zice-se, tot reziliere. În fine…

Ca urmare a acestei decizii, Grozavu are dreptul de a se adresa comisiilor de profil ale FRF, care vor aprecia cine a avut dreptate: angajatorul sau angajatul? Rămâne de văzut, acum, dacă fostul antrenor principal al Petrolului va urma această cale legală sau nu, el putând renunța la a da în judecată clubul, în eventualitatea în care va primi – și accepta – o ofertă care să îi convină și să nu rămână astfel mult timp fără un job. În cazul în care găzarii ar pierde la comisii, atunci verdictul nu poate fi decât plata contractului, de la momentul rezilierii și până la scadența acestuia. Dar, mai este până atunci. Dacă se va ajunge și până acolo!

În ceea ce îi privește pe de-acum foștii colaboratori ai lui Leo Grozavu, ei continuă să se afle sub contract și trebuie astfel să-și continue activitatea la FC Petrolul, de data aceasta alături de nou-alesul antrenor principal, Tavi Grigore. Secundului Mugurel Cornățeanu, antrenorului portarilor, Vasile Șleam, și preparatorului fizic Ovidiu Chiribici nu le-a fost propusă vreo reziliere în anumite condiții și nici nu au fost dați afară, precum fostul lor șef. Astfel, volens-nolens, ei au trebuit să-și respecte angajamentul și s-au pus de vineri, 19 octombrie 2018, sub comanda celui pe care îl cunoșteau oricum, fiindu-le al doilea șef de la birouri, până în prezent.

Foto: www.mediafax.ro

Citeste mai departe

Statistici T5
Inline
Inline