Sistem de monitorizare a traficului, pe drumurile din judeţ. Iulian Dumitrescu a semnat ordinul de începere a lucrărilor

Redactia -

Sistem de monitorizare a traficului, pe drumurile din judeţ. Iulian Dumitrescu a semnat ordinul de începere a lucrărilor

Președintele Consiliului Județean Prahova, Iulian Dumitrescu, a semnat ordinul de începere a lucrărilor pentru implementarea unui sistem inteligent de monitorizare și supraveghere video a traficului pe drumurile publice de interes județean și dezvoltare a unui centru de management al traficului prin aplicații video specializate.

Valoarea totală a acestui proiect este de 28.130.501,63 de lei, iar finanțarea provine din Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, cu o contribuție semnificativă de 11.600.330,54 de lei din partea Consiliului Județean Prahova.

Proiectul presupune instalarea pe drumurile județene și la intersecția acestora cu drumurile naționale a 766 de camere video și a 383 sisteme audio de adresare publică montate pe stâlpi. În același timp, prin proiect sunt achiziționate componentele hardware și software necesare centrului de management al traficului, precum și echipamentele de conectare a camerelor video și a sistemelor audio la respectivul centru.