Gazeta de Prahova

Sistem inteligent de semaforizare la Vălenii de Munte

Administrație

Redactia

Un oraş viu, aşa cum este Vălenii de Munte, în care oamenii îşi construiesc case, în care se mută mulţi cetăţeni din localităţile învecinate şi în care mediul de afaceri devine tot mai competitiv iar oferta de locuri de muncă este una bună înseamnă, pe lângă beneficii, şi probleme de trafic.
Cei care merg la serviciu sau la cumpărături generează un trafic rutier sporit, lucru care duce la îngreunarea circulaţiei, în special pe bulevardul Nicolae Iorga, artera principală de circulaţie a oraşului. Dacă adăugăm şi traficul infernal de pe DN1A, ruta comercială care leagă Capitala de Transilvania, ne dăm seama că implementarea unui sistem de semaforizare este o necesitate.
Acestea sunt considerentele pentru care primarul Florin Constantin, alături de echipa sa de la nivelul Primăriei şi Consiliului Local, a gândit un proiect prin care se va rezolva problema traficului din oraş, în special în ceea ce priveşte accesul în bulevardul Nicolae Iorga dinspre străzile laterale. Proiectul presupune instalarea unui sistem inteligent de semaforizare, semafoarele urmând să funcţioneze sincronizat, care să se adapteze în timp real la condiţiile de trafic. Sistemul include şi realizarea semaforizării trecerilor de pietoni, ceea ce va duce la un plus de siguranţă pentru aceştia atunci când se angajează în traversarea străzii.
Potrivit informaţiilor furnizate de către Primăria Vălenii de Munte, proiectul se află în prezent în faza de proiectare şi realizare de studii preliminare.

Citeste mai departe

Imagini de la recuperarea cu suport aero realizata astazi pe Valea Albă, de catre salvamontistii prahoveni si elicopterul pus la dispozitie de catre Inspectoratul General pentru Aviatie si Departamentul pentru Situatii de Urgenta.Din pacate, astazi a fost situatia in care cel mai negru gand al salvamontistilor cand merg sa recupereze un decedat, devine realitate , cel in care trupul gasit sa nu fie al persoanei cautate, ci al unei alte persoane neanutate ca disparuta, cum s-a intamplat si acum, ca in multe alte situatii. Actele gasite asupra victimei ne confirma ca aceasta nu este persoana anuntata ca disparuta acum 2 saptamani, fiind vorba de o persoana cu un al nume, domiciliata in Giurgiu. Continua cautarile, continua consumul de resurse umane si materiale, continua expunerea la risc, dar , noi nu putem spune "NU", noi nu putem spune "NU se poate" !

Publicată de Salvamont Romania - Dispeceratul National Salvamont pe Duminică, 17 martie 2019
Fără categorie
Statistici T5
Inline
Inline