Sistemul de monitorizare video din Ploieşti, extins. Unde vor fi amplasate noile camere

Redactia -

Sistemul de monitorizare video din Ploieşti, extins. Unde vor fi amplasate noile camere

Primăria Municipiului Ploiești continuă implementarea sistemului de monitorizare video la nivelul  platformelor gospodărești destinate colectării deșeurilor menajere și al locurilor de joacă din oraș.

Municipalitatea ploieșteană a încheiat cu S.C. M&M COMPUTERS S.R.L.  contractul de lucrări Proiectare și execuție „SISTEM DE SUPRAVEGHERE VIDEO PENTRU PUNCTE DE COLECTARE A DEȘEURILOR ȘI ALTE PUNCTE NEVRALGICE DIN MEDIUL URBAN AL MUNICIPIULUI PLOIEȘTI-ETAPA III”.

Prețul contractului (proiectare și execuție) este de 252.066,10 lei, fără T.V.A. Garanția acordată lucrărilor este de 24 luni de la data semnării procesului verbal de recepție, la terminarea lucrărilor, iar garanția echipamentelor este de 24 luni de la data semnării procesului verbal de recepție la terminarea lucrărilor.

Menționăm că, până în prezent, au fost amplasate 60 de camere destinate supravegherii video a platformelor gospodărești destinate colectării deșeurilor menajere din municipiul Ploiești, prin actualul contract urmând să se instaleze alte 40 de sisteme de supraveghere video de tip Bullet, cu zoom optic, menite să descurajeze actele de vandalism și amplasarea deșeurilor ilegale pe domeniul public.

Autoritatea publică ploieșteană va implementa aceste sisteme video de supraveghere și la nivelul locurilor de joacă din oraș, siguranța cetățenilor în spațiul public fiind prioritară pentru municipalitate.