Situaţie fără precedent la liceul din Băicoi! Absolvenţii vor da bac-ul la Câmpina

Redactia -

Situaţie fără precedent la liceul din Băicoi! Absolvenţii vor da bac-ul la Câmpina

Directoarea Gheorghe Mihaela (în foto), se pare că a reuşit performanţa managerială de a nu se mai desfăşura bacalaureatul anul acesta la Liceul Tehnologic “Constantin Cantacuzino” Băicoi! Astfel, cei peste 100 de absolvenţi ar putea fi nevoiţi să meargă să susţină probele le Liceul Energetic Câmpina.

Şocaţi, părinţii şi elevii au încercat, printr-un memoriu, să afle ce şi cum s-a întâmplat, însă au reuşit foarte greu să înregistreze la secretariat documentul, cu semnăturile tuturor elevilor de clasa a XII-a din liceu. Acest fapt, aflăm pe surse, are ca explicație faptul că doamna director Gheorghe Mihaela le-a interzis doamnelor secretare, încă de la începutul anului şcolar, să înregistreze reclamații pentru a nu fi nevoită sa dea răspunsuri instituţionale petenţilor.

Urmarea înregistrării documentului a fost neaşteptată. În loc să dea răspunsul părinţilor şi elevilor, ne-au relatat aceleaşi surse, a urmat un şir lung de acuze aduse cadrelor didactice ale şcolii, iar diriginţii şi o parte dintre elevi au fost obligaţi să dea declaraţii scrise vis-a vis de memoriul respectiv, a întrunit urgent un Consiliu Profesoral în care s-a strigat şi ţipat, elevii neanunţaţi şi ţinuţi în curtea şcolii, în ploaie, cu uşile şcolii încuiate, auzind întreg spectacolul.

Concluzia: “de vină ar fi Inspectoratul Școlar Județean Prahova și nu direcțiunea”, care în realitate trebuia să anunțe că în școală sunt peste 75 de elevi și, conform legii, se poate constitui o   subcomisie de bacalaureat și la Liceul Tehnologic “Constantin Cantacuzino” Băicoi, ca în anii precedenți.

Bacalaureatul de anul acesta îi va face, cu siguranţă, pe mulţi părinţi să se gândească de două ori dacă mai merită să facă opţiune pentru una dintre clasele de la Liceul Tehnologic “Constantin Cantacuzino” Băicoi, în condiţiile în care procesul de învăţământ nu mai reprezintă o prioritate pentru conducerea liceului şi “bacul” nu se mai susţine la liceu.

În aceste condiţii, primarul oraşului Băicoi, Ciprian Stătescu, a declarat că se va implica în rezolvarea situaţiei, adică ţinerea examenului de bacalaureat la liceul din oraş, pentru aceasta edilul luând legătura cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova. Vom reveni.