Situaţia epidemiei cu noul coronavirus la nivelul judeţului Prahova – 30 aprilie

Daniel Dimache -

Situaţia epidemiei cu noul coronavirus la nivelul judeţului Prahova – 30 aprilie

La nivelul județului Prahova, în data de 30aprilie2020, sunt monitorizate de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) 159 de personae aflate în auto-izolare la domiciliu. Dintre acestea, 13 au intrat în evidența DSP în ultimele 24 de ore, iar 82 au finalizat perioada de 14 zile de izolare voluntară. În carantină instituționalizată se află, în momentul de față, 225 de persoane.

De la începutul epidemiei și până în prezent, au fost diagnosticate 68 de cazuri de infectare cu virusul Covid19. Dintre prahovenii diagnosticați cu noul coronavirus, doi au decedat, iar 36 au fost declarați vindecați și externați.

 

Echipe mixte din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) au continuatseria de acțiuniînvedereacombateriirăspândiriiCOVID-19, dar și a descurajării faptelor de natură contravențională, înregistrate în acest context. Verificările au vizat atât persoanele fizice, cât și o serie de agenți economici.

În cursul zilei de 29 aprilie, au fost realizate controale la 21de agenți economici din Prahova, au fost legitimate peste 1300 de personae și verificate în traffic aproape 800 de autoturisme.

Înurma acestor demersuri, au fost deschise două dosare de cercetare penală pentru trei persoane care au prezentat adeverințe de angajat care, în urma interogării bazei de date REGES, s-au demonstrat a fi false.

Potrivit informațiilor furnizate de Inspectoratul Județean de Poliție Prahova, în urma verificărilor effectuate pe durata stării de urgență, 26 de dosare penale au fost deschise în baza articolului 326 pentru falsul în declarații privind motivul deplasării. În cadrul acestora sunt cercetate 38 de persoane.

 

În ultimele 24 de ore, au fost aplicate 310 sancțiuni contravenționale în valoare totală de aproape 423.000 lei. Dintre acestea, una a fost pentru fapte de natură economică, 45 pentru contravenții în context, iar 264 au fost date pentru încălcarea restricțiilor de circulație prevăzute în Ordonanțele militare.

 

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Prahova face apel la cetățeni să respecte prevederile Ordonanțelor militare, normele de igienă și de distanțare socială/fizică recomandate de către specialiști, purtarea măștii pentru acoperirea gurii și nasului în spațiile publice.

Totodată, membrii CJSU le readuc aminte prahovenilor că ne aflăm sub incidența stării de urgență și a măsurilor impuse de Ordonanțele militare, iar anul acesta, tradiționalele ieșiri de 1 Mai sunt interzise. 

 

INSTITUȚIA PREFECTULUI – JUDEȚUL PRAHOVA

30 aprilie 2020