Situaţia în Prahova la zi – doar 11 cazuri active Covid19

Daniel Dimache -

Situaţia în Prahova la zi – doar 11 cazuri active Covid19

În continuarea informării despre situația generată de noul coronavirus, vă aducem la cunoștință că, în județul Prahova, la data de 15 mai 2020, sunt monitorizate de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) 115 persoane aflate în auto-izolare la domiciliu. În ultimele 24 de ore, de sub măsura izolării voluntare și, implicit, evidența DSP-ului, au ieșit trei personae și au intrat alte 16. În carantină instituționalizată se află 319 persoane.

 

De la începutul epidemiei și până în prezent, 79 de prahoveni au fost diagnosticați cu COVID-19, dintre carepatru au decedat, 64 au fost declarați vindecați și externați, iar 11 se află în continuare sub supraveghere medical în unități din Ploiești și Câmpina. Trei dintre aceștia sunt în stare gravă, fiind internați la secția de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Județean de Urgență Ploiești și cea a Spitalului Municipal Câmpina. Toate cele trei persoane sunt ventilate mecanic.

 

Echipaje mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) au derulat acțiuni privind ordinea și siguranța public și au acționat pentru verificarea persoanelor aflate în evidențe cu privire la respectarea măsurii de izolare la domiciliu, pentru paza locațiilor de carantinare, fluidizarea circulației rutiere, dar și în alte misiuni impuse de contextul actual. Verificările au vizat atât persoanele fizice, cât și o serie de agenți economici.

 

În cursul zilei de 14 mai, au fost realizate controale la șapte agenți economici din Prahova (patru societăți comerciale, trei PFA), au fost legitimate peste 1100 de personae și oprite în trafic peste 800 de autoturisme.

În urma acestor acțiuni, au fost aplicate 363 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de peste 303.000 lei. Dintre acestea, 38 au fost pentru fapte de natură economică, 314 pentru contravenții în context, iar 11 au fost date pentru încălcarea restricțiilor de circulație prevăzute în Ordonanțele militare.  A fost deschis și un dosar de cercetare penală pentru o persoană, în baza art.352, privind zădărnicirea combaterii bolilor.