Situaţia infectărilor cu noul coronavirus în judeţul Prahova – 14 mai

Daniel Dimache -

Situaţia infectărilor cu noul coronavirus în judeţul Prahova – 14 mai

În continuarea informării despre situația generată de noul coronavirus, vă aducem la cunoștință că, în județul Prahova, la data de 14 mai 2020, sunt monitorizate de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) 102 persoane aflate în auto-izolare la domiciliu. În ultimele 24 de ore, de sub măsura izolării voluntare și, implicit, evidența DSP-ului, au ieșit 17 persoane și au intrat alte 21. În carantină instituționalizată se află 320 persoane.

 

De la începutul epidemiei și până în prezent, 79 de prahoveni au fost diagnosticați cu COVID-19, dintre care cinci au decedat, 62 au fost declarați vindecați și externați, iar 12 se află în continuare sub supraveghere medical, în unități medicale din Ploiești și Câmpina. Patru dintre aceștia sunt în stare gravă, fiind internați la secția de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Județean de Urgență Ploiești și cea a Spitalului Municipal Câmpina. Toate cele patru personae sunt ventilate mecanic.

 

Echipaje mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) au continuat acțiunile privind ordinea și siguranța public și au acționat pentru verificarea persoanelor aflate în evidențe cu privire la respectarea măsurii de izolare la domiciliu, pentru paza locațiilor de carantinare, fluidizarea circulației rutiere, dar și în alte misiuni impuse de contextul actual. Verificările au vizat atât persoanele fizice, cât și o serie de agenți economici.

 

În cursul zilei de 13 mai, au fost realizate controale la 56 de agenți economici din Prahova (36 societăți comerciale, 20 PFA), au fost legitimate peste 1200 de personae ș ioprite în trafic peste 800 de autoturisme.

În urma acestor acțiuni, au fost aplicate 284 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de peste 381.000 lei. Dintre acestea, 54 au fost pentru fapte de natură economică, 220 pentru contravenții în context, iar zece au fost date pentru încălcarea restricțiilor de circulație prevăzute în Ordonanțele militare.

 

Prefectul Județului Prahova, Cristian Ionescu, le transmite cetățenilor să trateze cu aceeași responsabilitate și perioada care vine. Sfârșitul stării de urgență și debutul celei de alertă nu înseamnă că pericolul infectării a luat sfârșit. Dimpotrivă! Expunerea la minimum, purtarea măștii de protecție și distanțarea socială rămân cele mai sigure modalități pentru reducerea riscului de contaminare. 

Astfel, este important să conștientizăm că acțiunile noastre îi pot afecta pe ceilalți, inclusiv pe apropiații noștri. Este obligatoriu să ne informăm și să respectăm deciziile autorităților pentru limitarea și răspândirea infecțiilor cu noul coronavirus.

Cetățenii sunt sfătuiți să se informeze doar din surse oficiale, dar și să apeleze pentru recomandări sau alte informații la TELVERDE – 0800.800.358.

 INSTITUȚIA PREFECTULUI – JUDEȚUL PRAHOVA

14 MAI 2020