Situaţia infectărilor cu noul coronavirus în judeţul Prahova – 20 mai

Daniel Dimache -

Situaţia infectărilor cu noul coronavirus în judeţul Prahova – 20 mai

La nivelul județului Prahova, în data de 20 mai 2020, sunt monitorizate de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) 498 persoane aflate în auto-izolare la domiciliu. În ultimele 24 de ore, de sub măsura izolării voluntare și, implicit, evidența DSP-ului, au ieșit șase personae și au intrat alte 281. În carantină instituționalizată se află 209 persoane.

Până acum, de la declanşarea pandemiei, 83 de prahoveni au fost diagnosticaţi ca infectaţi cu noul coronavirus. Dintre prahovenii confirmați cu noul coronavirus, șase au decedat, 65 au fost declarați vindecați și externați. În prezent, în Prahova, la Terapie Intensivă se află un singur pacient cu COVID-19. Acesta este ventilat mecanic.

 

Echipaje mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) au continuat acțiunile privind ordinea și siguranța public și au acționat pentru verificarea persoanelor aflate în evidențe cu privire la respectarea măsurii de izolare la domiciliu, pentru paza locațiilor de carantinare, fluidizarea circulației rutiere, dar și în alte misiuni impuse de contextul actual. Verificările au vizat atât persoanele fizice, cât și o serie de agenți economici.

Astfel, pe parcursul zilei de 19 mai 2020, în cadrul acțiunilor punctuale, au fost controlate șase societăți comerciale, au fost legitimate aproape 400 de personae și oprite în traffic aproape 300 de autoturisme.

În urma acestor demersuri, au fost aplicate 184 de sancțiuni, în valoare de aproape 111.000 lei. 

Cetățenii sunt sfătuiți să se informeze doar din surse oficiale, dar și să apeleze pentru recomandări sau alte informații la TELVERDE – 0800.800.358.

 

INSTITUȚIA PREFECTULUI – JUDEȚUL PRAHOVA

20 MAI 2020