Situaţia infectărilor cu noul coronavirus în judeţul Prahova – 4 mai

Daniel Dimache -

Situaţia infectărilor cu noul coronavirus în judeţul Prahova – 4 mai

La nivelul județului Prahova, în data de 04mai2020, sunt monitorizate de către Direcția de Sănătate Publică (DSP)82 de personae aflate în auto-izolare la domiciliu. În ultimele 24 de ore, de sub măsura izolării voluntare și, implicit, evidența DSP-ului au ieșit 22 de persoane.În carantină instituționalizată se află 247 de persoane.

 

De la începutul epidemiei și până în prezent, dintre cei 70 de prahoveni diganosticați cu noul coronavirus, trei au decedat, iar 36 au fost declarați vindecați și externați.

Echipe mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI)au derulat o serie de acțiuni în vederea combaterii răspândirii COVID-19, dar și a descurajării faptelor de natură contravențională, înregistrate în acest context. Verificările au vizat atât persoanele fizice, cât și o serie de agenți economici.

Încursul zilei de 03 mai, au fost realizate controale la 14 agenți economici din Prahova, au fost legitimate peste 600 de personae și oprite în traffic peste 400 de autoturisme.

În urma acestor acțiuni, au fost aplicate 244 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 360.000 lei. Dintre acestea, 25 au fost pentru contravenții în context, iar 219 au fost date pentru încălcarea restricțiilor de circulație prevăzute în Ordonanțele militare.

 

Cetățenii sunt sfătuiți să se informeze doar din surse oficiale, dar și să apeleze pentru recomandări sau alte informații la TELVERDE – 0800.800.358.

 

INSTITUȚIA PREFECTULUI – JUDEȚUL PRAHOVA

04 MAI 2020