Situaţia infectărilor cu noul coronavirus în judeţul Prahova – 18 mai

Daniel Dimache -

Situaţia infectărilor cu noul coronavirus în judeţul Prahova – 18 mai

În continuarea informării despre situația generată de noul coronavirus, vă aducem la cunoștință că, în județul Prahova, la data de 18mai2020, sunt monitorizate de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) 113 persoane aflateîn auto-izolare la domiciliu. În ultimele 24 de ore, de sub măsura izolării voluntare și, implicit, evidența DSP-ului, au ieșit 11 și au intrat șapte. În carantină instituționalizată se află 248 persoane.

Până în prezent, DSP Prahova a efectuat 3045 de teste.

 

De la începutul epidemiei și până în prezent, 80 de prahoveni au fost diagnosticați cu COVID-19, dintre care șase au decedat, 65 au fost declarați vindecați și externați, iar nouă se află în continuare sub supraveghere medical în unități din Ploiești și Câmpina. Unul dintre acesta este în stare gravă, fiind internat la secția de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Municipal Câmpina.

 

Săptămâna trecută a fost derulată campania de testare (etapa a II-a) a personalului angajat în centrele sociale destinate îngrijirii persoanelor adulte și vârstnice. Toate cele aproape 800 de probe prelevate în vederea depistării potențialelor infecții cu noul coronavirus au fost negative.

 

Echipaje mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI)au derulat acțiuni privind ordinea și siguranța public și au acționat pentru verificarea persoanelor aflate în evidențe cu privire la respectarea măsurii de izolare la domiciliu, pentru paza locațiilor de carantinare, fluidizarea circulației rutiere, dar și în alte misiuni impuse de contextul actual. Verificările au vizat atât persoanele fizice, cât și o serie de agenți economici.

 

 Vă precizăm că România se află în STAREA DE ALERTĂ, pentru o perioadă de 30 de zile, conform Hotărârii de Guvern din data de 18.05.2020.

În acest interval, românii au obligativitatea de a respecta o serie de măsuri gândite și puse în aplicare pentru a limita răspândirea infecțiilor cu noul coronavirus.

 

Cetățenii sunt sfătuiți să se informeze doar din surse oficiale, dar și să apeleze pentru recomandări sau alte informații la TELVERDE – 0800.800.358.

 

INSTITUȚIA PREFECTULUI – JUDEȚUL PRAHOVA

18 MAI 2020