Situaţia infectărilor cu virusul Covid 19 în judeţul Prahova

Daniel Dimache -

Situaţia infectărilor cu virusul Covid 19 în judeţul Prahova

La nivelul județului Prahova, în data de 16 mai 2020, sunt monitorizate de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) 118 persoane aflate în auto-izolare la domiciliu. În ultimele 24 de ore, de sub măsura izolării voluntare și, implicit, evidența DSP-ului, au ieșit opt personae și au intrat alte 11. În carantină instituționalizată se află 290 persoane.

De la începutul epidemiei și până în prezent, au fost confirmați cu noul coronavirus 79 de prahoveni. Dintre aceștia, cinci au decedat, 64 au fost declarați vindecați și externați, iar zece se află internați. Doi dintre ei sunt în stare gravă, fiind internați la secția de Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului Județean de Urgență Ploiești (un pacient) și cea a Spitalului Municipal Câmpina (un pacient), unde sunt ventilați mecanic.

Echipaje mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) au continuat acțiunile privind ordinea și siguranța public și au acționat pentru verificarea persoanelor aflate în evidențe cu privire la respectarea măsurii de izolare la domiciliu, pentru paza locațiilor de carantinare, fluidizarea circulației rutiere, dar și în alte misiuni impuse de contextul actual. Verificările au vizat atât persoanele fizice, cât și o serie de agenți economici.

Vă reamintim că odată cu data de 15 mai 2020, România se află în stare de alertă, instituită de către Comitetul Național pentru Situații de Urgență, prin Hotărârea nr.24/14.05.2020. Durata acestei stări este de 30 de zile, perioadă prevăzută cu o serie de restricții și obligații, toate menite să evite răspândirea epidemiei de coronavirus.
Deciziile integrale le găsițiși pe site-ul oficial al Instituției Prefectului – Județul Prahova: https://ph.prefectura.mai.gov.ro/starea-de-alerta-hotararea-nr-24-14-05-2020-a-comitetului-national-pentru-situatii-de-urgenta/

Cetățenii sunt sfătuiți să se informeze doar din surse oficiale, dar și să apeleze pentru recomandări sau alte informații la TELVERDE – 0800.800.358.

INSTITUȚIA PREFECTULUI – JUDEȚUL PRAHOVA
16 MAI 2020