Situaţia infectărilor şi vindecărilor cu virusul Covid19 în Prahova – 26 aprilie

Daniel Dimache -

Situaţia infectărilor şi vindecărilor cu virusul Covid19 în Prahova – 26 aprilie

La nivelul județului Prahova, în data de 26 aprilie 2020, sunt monitorizate de către Direcția de Sănătate Publică (DSP)290 depersoane aflate în auto-izolare la domiciliu. Dintre acestea, 19 au intrat în evidența DSP în ultimele 24 de ore, iar 38 au ieșit de sub măsura izolării voluntare. În carantină instituționalizată se află, în momentul de față, în județul nostru, 254 de persoane.

De la începutul epidemiei și până în prezent, au fost infectate 59 de persoane pe teritoriul judeţului, conform datelor furnizate de Grupul de Comunicare Strategică. Dintre acestea, 33 au fost declarate vindecate și au fost externate, iar doi pacienți au decedat.

 

În ultimele 24 de ore, polițiștii din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Prahova au continuat să acționeze integrat, în echipaje mixte, împreună cu jandarmi, militari și polițiști locali pentru impunerea normelor legale, instituite pe perioada stării de urgență. Efectivele au fost angrenate în misiuni de menținere a ordinii publice în zona locurilor de carantină, pentru depistarea persoanelor care se sustrag măsurilor de izolare sau carantină și pentru respectarea restricțiilor de circulație impuse.

Astfel, pe parcursul zilei de 25 aprilie, au fost verificați 23 de agenți economici, au fost legitimate peste 1100 de persoane, iar peste 700 de autoturisme au fost oprite în trafic de către oamenii legii.

În urma acestor acțiuni, au fost deschise cinci dosare de cercetare penală pentru șase persoane. Unul dintre ele a fost pentru o persoană  care a încălcat măsurile privind carantina (art.352 CP privind zădărnicirea combaterii bolilor), iar patru dosare, în care sunt cercetate cinci persoane, au fost pentru fals sub semnătură privată și uz de fals.Cei anchetați au prezentat polițiștilor adeverințe de angajat care, în urma interogării aplicației REGES, s-au dovedit a conține date nereale.

Lucrătorii MAI au aplicat, totodată, și 297 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de peste 385.000 lei. Dintre acestea, 48 au fost pentru contravenții în context, iar 249 pentru încălcarea restricțiilor de circulație prevăzute în Ordonanțele militare.

Cetățenii sunt sfătuiți să se informeze doar din surse oficiale, dar și să apeleze pentru recomandări sau alte informații la TELVERDE – 0800.800.358.