Situația la zi a pandemiei Covid în județul Prahova – 27 februarie

Daniel Dimache -

Situația la zi a pandemiei Covid în județul Prahova – 27 februarie

De la începutul epidemiei și până în prezent, la nivelul județului Prahova, 27245 de persoane au fost confirmate ca fiind infectate cu virusul SARS-CoV-2. Din totalul acestora, 876 pacienți au decedat, conform datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Prahova. Ultimul deces înregistrat a fost în cazul unui bărbat în vârstă de 69 de ani.
Cele 41 de persoane nou raportate ca fiind infectate cu SARS-CoV-2, în Prahova, fac parte din următoarele categorii de vârstă:

Grupa de vârstă (ani) Număr persoane
0 – 18                                         2
19 – 29                                       5
30 – 39                                      4
40 – 49                                      8
50 – 59                                      6
60 – 69                                      9
70 – 79                                      5
80 – 89                                     2
Peste 90                                    0
Total                                        41

Numărul total de locuri destinate îngrijirii pacienților cu COVID-19, în Prahova, este de 428, dintre care 168 de paturi sunt ocupate. La ATI, au fost raportate patru paturi libere, dintre care trei sunt prevăzute cu ventilator. (*Situația este în dinamică, iar aceste informații pot suferi modificări de la o oră la alta)
Numărul de teste realizat în județ, de la începutul epidemiei și până în prezent, este de 59317 (nu sunt incluse în acest număr testele efectuate la cerere de către persoanele fizice și juridice), conform centralizării DSP Prahova.
Incidența cumulată a cazurilor active (din ultimele 14 zile) din județ, calculată la 1000 de locuitori, este de 0,67.
Echipaje mixte din cadrul Ministerului Afacerilor Interne au continuat acțiunile privind ordinea și siguranța publică și alte misiuni impuse de contextul actual.
Au fost efectuate verificări la 1466 de persoane dintre cele care au decizii de carantină sau de izolare la domiciliu, emise de către D.S.P. Prahova. Alți 1781 cetățeni au fost legitimați, 407 autovehicule au fost oprite în trafic în vederea controalelor specifice contextului. Au fost verificate 112 societăți comerciale.
În urma acestor demersuri au fost aplicate 69 sancțiuni (64 – nerespectarea măsurilor de asigurare a rezilienței comunităților LG 55/2020, 5 – nerespectarea măsurilor de diminuare a impactului riscurilor Lg. 55/2020). Valoarea totală a amenzilor aplicate a fost de 11500 lei.
Totodată, a fost deschis și un dosar de cercetare penală pentru încălcarea art 352 CP privind Zădărnicirea combaterii bolilor, alin.1 (nerespectarea măsurilor de carantină).

Apelăm, în continuare, la cetățeni, pentru a adopta o conduită responsabilă și a respecta normele de protecție sanitară (purtarea corespunzătoare a măștii de protecție, spălarea sau igienizarea frecventă a mâinilor, păstrarea distanței față de alte persoane, evitarea zonelor aglomerate, evitarea călătoriilor cu mijloace de transport în comun aglomerate).
Doar printr-un efort comun și susținut vom putea limita răspândirea infecțiilor cu SARS-CoV-2.
Documentele oficiale emise la nivel național în contextul pandemiei de COVID-19 pot fi consultate pe portalul stirioficiale.ro, în secțiunea „Hotărâri și legislație”. Amintim că o altă pagină web, ce cuprinde informații de interes în materia prevenirii răspândirii noului coronavirus, este www.cnscbt.ro (Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică).
Cetățenii sunt sfătuiți să se informeze doar din surse oficiale, dar și să apeleze pentru recomandări sau alte informații la TELVERDE – 0800.800.358.

Instituția Prefectului – Județul Prahova
27 februarie 2021