Situaţia pandemiei Covid19 la nivelul judeţului Prahova, 19 aprilie

Daniel Dimache -

Situaţia pandemiei Covid19 la nivelul judeţului Prahova, 19 aprilie

La nivelul județului Prahova, în data de 19 aprilie 2020, Direcția de SănătatePublică (DSP) monitorizează 337 de persoane care sunt înregistrate ca fiind în auto-izolare la domiciliu. Dintre acestea, 86 au intrat în evidența DSP în ultimele 24 de ore, iar 58 au ieșit din perioada de 14 zile de auto-izolare. În carantină instituționalizată se află, în prezent, 537 persoane.

 

Echipele mixte din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) au continuat și în  sâmbăta premergătoare Paștelui seria de controale care au ca scop combaterea răspândirii noului coronavirus, dar și descurajarea faptelor de natură contravențională, înregistrate în acest context.

Astfel, pe parcursul zilei de 18 aprilie au fost verificați 46 de agenți economici și au fost legitimate aproape 1800 de persoane. De asemenea, au fost oprite în trafic aproape 1200 de autoturisme.

În urma acestor acțiuni, a fost deschis un dosar de cercetare penală pentru o persoană care a încălcat art. 352 privind zădărnicirea combaterii bolilor. Au fostaplicate410sancțiunicontravenționaleînvaloaretotală depeste645.000 lei. Dintreacestea, 104 au fostpentrucontravențiiîn context, iar 306 pentru încălcarea restricțiilor de circulație prevăzute în Ordonanțele militare.

 

Prefectul județului Prahova și președintele Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Prahova, Cristian Ionescu, le adresează tuturor cetățenilor un Paște fericit, dar le reamintește că suntem într-un moment în care nu trebuie să uităm de restricțiile impuse de starea de urgență. Distanța apăsătoare pe care o resimțim, astăzi, prin prisma faptului că nu putem fi fizic aproape de ai noștri este, de fapt, siguranța faptului că-i vom avea în viitorul apropiat alături de noi, sănătoși și bucuroși că am reușit să fim mai puternici decât acest dușman invizibil.

Cetățenii sunt sfătuiți să se informeze doar din surse oficiale, dar și să apeleze pentru recomandări sau alte informații la TELVERDE – 0800.800.358.

 

INSTITUȚIA PREFECTULUI – JUDEȚUL PRAHOVA

19 APRILIE 2020