Situaţia pandemiei Covid19 la nivelul judeţului Prahova – 23 iunie

Daniel Dimache -

Situaţia pandemiei Covid19 la nivelul judeţului Prahova – 23 iunie

La nivelul județului Prahova, în data de 23 iunie 2020, sunt monitorizate de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) 1827 de persoane aflate în izolare la domiciliu. În ultimele 24 de ore au ieșit de sub această măsură 237 de persoane și au intrat alte 291. În carantină instituționalizată se află 18 cetățeni.

 

De la începutul epidemiei și până în prezent, la nivelul județului Prahova, au fost testate 5777 persoane, dintre care 240 au fost confirmate cu noul coronavirus. Opt dintre acestea au decedat, iar 105 au fost declarate vindecate și externate

În secțiile de Terapie Intensivă din județ, destinate îngrijirii bolnavilor infectați cu virusul SARS-CoV-2, sunt internați șapte pacienți.

 

Echipaje mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) au continuat acțiunile privind ordinea și siguranța public și alte misiuni impuse de contextul actual.

Astfel, pe parcursul zilei de 22 iunie 2020, în cadru lacțiunilor punctuale, au fost verificate două societăți comerciale. Au fost legitimate 91 de persoane și oprite în traffic 52 autoturisme. De asemenea, au fost effectuate verificări la 1739 de personae dintre cele care se aflau în izolare la domiciliu.

În urma acestor demersuri, au fost aplicate 23 de sancțiuni, în valoare de 11.700 lei.

 

Documentele oficiale emise la nivel național încontextul pandemiei de COVID-19 pot fi consultate pe portalul stirioficiale.ro, în secțiunea Hotărâri și legislație.  Amintim că o altă pagină web ce cuprinde informații de interes în material prevenirii răspândirii noului coronavirus este www.cnscbt.ro. (Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică).

 

Cetățenii sunt sfătuiți să se informeze doar din surse oficiale, dar și să apeleze pentru recomandări sau alte informații la TELVERDE – 0800.800.358.

 

INSTITUȚIA PREFECTULUI – JUDEȚUL PRAHOVA

23 IUNIE 2020