Situaţia pandemiei Covid19 la nivelul judeţului Prahova, 5 mai

Daniel Dimache -

Situaţia pandemiei Covid19 la nivelul judeţului Prahova, 5 mai

La nivelul județului Prahova, în data de 05 mai 2020, sunt monitorizate de către Direcția de Sănătate Publică (DSP)71 de personae aflate în auto-izolare la domiciliu. În ultimele 24 de ore, de sub măsura izolării voluntare și, implicit, evidența DSP-ului, au ieșit 25 de personae și au intrat alte 14. În carantină instituționalizată se află 247 de persoane.

De la începutul epidemiei și până în prezent, dintre cei 71 de prahoveni diagnosticați cu noul coronavirus, patru au decedat, iar 38 au fost declarați vindecați și externați.

 

Echipaje mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) au asigurat ordinea și siguranța public și au acționat pentru verificarea persoanelor aflate în evidențe cu privire la respectarea măsurii de izolare la domiciliu, pentru paza locațiilor de carantinare, fluidizarea circulației rutiere, dar și în alte misiuni impuse de contextul actual. Verificările au vizat atât persoanele fizice, cât și o serie de agenți economici.

În cursul zilei de 04 mai, au fost realizate controale la 33 de agenți economici din Prahova (20 societăți comerciale, 13 PFA), au fost legitimate peste 600 de personae și oprite în traffic aproape 500 de autoturisme.

În urma acestor acțiuni, au fost aplicate 224 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de peste 310.000 lei. Dintre acestea, opt au fost pentru contravenții în context, iar 216 au fost date pentru încălcarea restricțiilor de circulație prevăzute în Ordonanțele militare.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență solicită cetățenilor să respecte prevederile Ordonanțelor militare, normele de igienă și de distanțare socială/fizică recomandate de către specialiști, purtarea măștii în spațiile publice.

Reducerea la minimum a riscului de expunere la noul coronavirus reprezintă modalitatea cea mai sigură de a ține sub control răspândirea epidemiei.

Cetățenii sunt sfătuiți să se informeze doar din surse oficiale, dar și să apeleze pentru recomandări sau alte informații la TELVERDE – 0800.800.358.

 

INSTITUȚIA PREFECTULUI – JUDEȚUL PRAHOVA

05 MAI 2020