Situaţia pandemiei Covid19, la nivelul judeţului Prahova

Daniel Dimache -

Situaţia pandemiei Covid19, la nivelul judeţului Prahova

La nivelul județului Prahova, în data de 06 mai 2020, sunt monitorizate de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) 72 de persoane aflate în auto-izolare la domiciliu. În ultimele 24 de ore, de sub măsura izolării voluntare și, implicit, evidența DSP-ului, au ieșit trei persoane și au intrat alte patru. În carantină instituționalizată se află 260 de persoane.

 

De la începutul epidemiei și până în prezent, dintre cei 72 de prahoveni diagnosticați cu noul coronavirus, patru au decedat, 41 au fost declarați vindecați și externați, iar 27 se află în continuare internați.

Printre persoanele declarate vindecate se numără toate cele zece cadre medicale din Prahova care au fost confirmate cu noul coronavirus.

Până în prezent, în județul nostru, DSP a efectuat 1877 de teste pentru depistarea COVID-19.

 

Echipaje mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) au asigurat ordinea și siguranța public și au acționat pentru verificarea persoanelor aflate în evidențe cu privire la respectarea măsurii de izolare la domiciliu, pentru paza locațiilor de carantinare, fluidizarea circulației rutiere, dar și în alte misiuni impuse de contextul actual. Verificările au vizat atât persoanele fizice, cât și o serie de agenți economici.

În cursul zilei de 05 mai, au fost realizate controale la 26 de agenți economici din Prahova (20 societăți comerciale, șase PFA), au fost legitimate aproape 700 de personae și oprite în trafic peste 400 de autoturisme.

În urma acestor acțiuni, au fost aplicate 232 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de peste 330.000 lei. Dintre acestea, trei au fost pentru fapte de natură economică, 16 au fost pentru contravenții în context, iar 213 au fost date pentru încălcarea restricțiilor de circulație prevăzute în Ordonanțele militare.

 

Totodată, au fost deschise două dosare de cercetare penală pentru trei persoane care au prezentat adeverințe de angajat în care ar fi avut trecute informații nereale. În toate acestea se fac anchete pentru fals sub semnătură privată și uz de fals, nereguli constatate în urma interogării aplicației REGES.

 

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență solicită cetățenilor să respecte prevederile Ordonanțelor militare, normele de igienă și de distanțare socială/fizică recomandate de către specialiști, purtarea măștii în spațiile publice.

Reducerea la minimum a riscului de expunere la noul coronavirus reprezintă modalitatea cea mai sigură de a ține sub control răspândirea epidemiei.

 

Cetățenii sunt sfătuiți să se informeze doar din surse oficiale, dar și să apeleze pentru recomandări sau alte informații la TELVERDE – 0800.800.358.

INSTITUȚIA PREFECTULUI – JUDEȚUL PRAHOVA

06 MAI 2020