Situaţia pandemiei cu noul coronavirus în judeţul Prahova – 12 aprilie

Daniel Dimache -

La nivelul județului Prahova, îndata de 12 aprilie 2020, sunt monitorizate de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) 1532 de persoane aflate în auto-izolare la domiciliu. Dintre acestea, 23 au intrat în evidența DSP în ultimele 24 de ore, iar 269 au ieșit de sub măsura izolării voluntare. În carantină instituționalizată se află, în prezent, 647 de persoane în 14 unități de cazare de pe teritoriul Prahovei.

De la începutul epidemiei și până în prezent, dintre persoanele din județul nostru diagnosticate cu noul coronavirus, zece au fost declarate vindecate și au fost externate.

Controalele derulate de forțele de ordine din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI)se derulează și pe durata week-end-ului, aceste misiuni având ca scop combaterea răspândirii COVID-19, dar și descurajarea faptelor de natură contravențională, înregistrate în acest context. Verificările au vizatatât persoanele fizice, cât și o serie de agenți economici.

În cursul zilei de11 aprilie, au fost controlate 640 locații din Prahova unde, până la data menționată, erau înregistrate circa 1700 de persoane aflate în auto-izolare. Au fost verificați și 39 de agenți economici. Ca în fiecare zi, au fost realizate acțiuni în vederea verificării modului de respectare a prevederilor ordonanțelor militare în vigoare.

În urma acestor demersuri, au fost aplicate 335 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 670.000 lei. Toate au fost date pentru încălcarea restricțiilor de circulație prevăzute în ordonanțele militare.

De la debutul epidemiei și până în prezent, lucrătorii MAI au aplicat aproape 8000 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de circa 10,5 milioane lei.