Situaţia pandemiei cu noul coronavirus în judeţul Prahova – 25 aprilie

Daniel Dimache -

Situaţia pandemiei cu noul coronavirus în judeţul Prahova – 25 aprilie

La nivelul județului Prahova ,în data de 25 aprilie 2020, sunt monitorizate de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) 305 persoane aflate în auto-izolare la domiciliu. Dintre acestea, 38 au intrat în evidența DSP în ultimele 24 de ore, iar 29 au ieșit de sub măsura izolării voluntare. În carantină instituționalizată se află, în momentul de față, 269 de persoane în unități de cazare de pe teritoriul Prahovei.

De la începutul epidemiei și până în prezent, au fost înregistrate 55 de cazuri de infectare în Prahova. Dintre persoanele din județul nostru diagnosticate cu noul coronavirus, 28 au fost declarate vindicate și au fost externate, iar doi pacienți au decedat.

Echipele mixte din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) au continuat seria de controale care au ca scop combaterea răspândirii noului coronavirus, dar și descurajarea faptelor de natură contravențională, înregistrate în acest context.

Astfel, pe parcursul zilei de 24aprilie, au fost verificați 70 de agenți economici, au fost legitimate peste 2100 de persoane, iar peste 1300 de autoturisme au fost oprite în trafic de către oamenii legii.

În urma acestor acțiuni, au fost deschise cinci dosare de cercetare penală pentru nouă persoane. Unul dintre ele este pentru fapte ilicite de natură economică, iar patru dosare, în care sunt cercetate opt persoane, sunt pentru fals sub semnătură privată și uz de fals. Mai precis, este vorba despre adeverințe de angajat pe care cei încauză le-au prezentat polițiștilor și care, în urma interogării aplicației REGES, s-au dovedita conține date nereale.

Lucrătorii MAI au aplicat, totodată, și 397 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de aproape 600.000 lei. Dintre acestea, 13 au fost pentru fapte de natură economică, 58 pentru contravenții în context, iar 326 pentru încălcarea restricțiilor de circulație prevăzute în Ordonanțele militare.

Cetățenii sunt sfătuiți să se informeze doar din surse oficiale, dar și să apeleze pentru recomandări sau alte informații la TELVERDE – 0800.800.358.