Situaţia răspândirii epidemiei Covid19 în judeţul Prahova – 7 mai

Daniel Dimache -

Situaţia răspândirii epidemiei Covid19 în judeţul Prahova – 7 mai

La nivelul județului Prahova, în data de 07 mai 2020, sunt monitorizate de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) 72 de personae aflate în auto-izolare la domiciliu. În ultimele 24 de ore, de sub măsura izolării voluntare și, implicit, evidența DSP-ului, au ieșit patru personae și au intrat alte patru. În carantină instituționalizată se află 265 de persoane.

 

De la începutul epidemiei și până în prezent, dintre cei 73 deprahoveni diagnosticați cu noul coronavirus, patru au decedat, 46 au fost declarați vindecați și externați, iar 23 se află internați. Dintre aceștia, trei sunt în stare gravă, fiind internați la secția de Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului Județean de Urgență Ploiești, unde sunt ventilați mecanic.

 

Începând de astăzi, 07 mai 2020, Direcția de Sănătate Publică Prahova a demarat campania de retestare a angajaților din centrele sociale de îngrijire a persoanelor adulte și a celor vârstnice. Vă reamintim că în urma primei etape de testate a fost depistat un singur angajat infectat cu noul coronavirus, fiind demarată imediat o anchetă epidemiologică în cadrul căreia au fost prelevate probe și beneficiarilor din central respectiv. Rezultatele au fost negative.

 

Echipaje mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI)au continuat  acțiunile privind ordinea și siguranța public și au acționat pentru verificarea persoanelor aflate în evidențe cu privire la respectarea măsurii de izolare la domiciliu, pentru paza locațiilor de carantinare, fluidizarea circulației rutiere, dar și în alte misiuni impuse de contextul actual. Verificările au vizat atât persoanele fizice, cât și o serie de agenți economici.

În cursul zilei de 06 mai, au fost realizate controale la 23 de agenți economici din Prahova (17 societăți comerciale, șase PFA), au fost legitimate aproape 1900 de personae și oprite în traffic peste 1400 de autoturisme.

În urma acestor acțiuni, au fost aplicate 317 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de peste 245.000 lei. Dintre acestea, patru au fost pentru fapte de natură economică, 99 au fost pentru contravenții în context, iar 214 au fost date pentru încălcarea restricțiilor de circulație prevăzute în Ordonanțele militare.

 

Totodată, a fost deschis un dosar de cercetare penală pentru o persoană în baza Legii 241/2005 privind evaziunea fiscală.

 

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență solicită cetățenilor să respecte prevederile Ordonanțelor militare, normele de igienă și de distanțare socială/fizică recomandate de către specialiști, purtarea măștii în spațiile publice.

Reducerea la minimum a riscului de expunere la noul coronavirus reprezintă modalitatea cea mai sigură de a ține sub control răspândirea epidemiei.

 

Algoritmul de testare stabilit de INSP poate fi consultat accesând următorul link: https://www.cnscbt.ro/index.php/1574-algoritm-testare-internare-externare-23-03-2020/file.

 

Cetățenii sunt sfătuiți să se informeze doar din surse oficiale, dar și să apeleze pentru recomandări sau alte informații la TELVERDE – 0800.800.358.

 

INSTITUȚIA PREFECTULUI – JUDEȚUL PRAHOVA

07 MAI 2020