Situaţia răspsândirii pandemiei Covid 19 în judeţul Prahova, 3 mai

Daniel Dimache -

Situaţia răspsândirii pandemiei Covid 19 în judeţul Prahova, 3 mai

La nivelul județului Prahova, în data de 03 mai 2020, sunt monitorizate de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) 104 persoane aflate în auto-izolare la domiciliu. În ultimele 24 de ore, 14 au ieșit de sub măsura izolării voluntare și nu s-a înregistrat nicio nouă intrare. În carantină instituționalizată se află, în momentul de față, 248 de persoane.

De la începutul epidemiei și până în prezent, au fost dignosticate 73 de cazuri de infectare cu virusul Covid 19, pe teritoriul judeţului Prahova. Dintre prahovenii diagnosticați cu noul coronavirus, 36 au fost declarați vindecați și externați.

 

Echipele mixte din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) au continuat seria de controale care au ca scop combaterea răspândirii noului coronavirus, dar și descurajarea faptelor de natură contravențională, înregistrate în acest context.

Astfel, pe parcursul zilei de 02 mai 2020, au fost controlați 20 de agenți economici, au fost legitimate peste 900 de persoane cu privire la modul de respectare a măsurilor și interdicțiilor impuse prin Ordonanțele militare, iar peste 600 de autoturisme au fost oprite în trafic de către oamenii legii.

În urma acestor acțiuni, au fost deschise trei dosare de cercetare penală pentru patru persoane care au prezentat adeverințe de angajat în care ar fi avut trecute informații nereale. În toate acestea se fac anchete pentru fals sub semnătură privată și uz de fals, nereguli constatate în urma interogării aplicației REGES.

Lucrătorii MAI au aplicat, pe parcursul zilei de 02 mai, 363 sancțiuni contravenționale în valoare totală de peste 450.000 lei. Dintre acestea, 73 au fost pentru contravenții în context, iar 290 pentru încălcarea restricțiilor de circulație prevăzute în Ordonanțele militare.

 

Informațiile referitoare la numărul de persoane depistate pozitiv cu noul coronavirus, numărul de teste efectuate, dar și decesele înregistrate din cauza COVID-19 sunt oferite doar la nivel central de către Grupul de Comunicare Strategică.

Cetățenii sunt sfătuiți să se informeze doar din surse oficiale, dar și să apeleze pentru recomandări sau alte informații la TELVERDE – 0800.800.358.

 

INSTITUȚIA PREFECTULUI – JUDEȚUL PRAHOVA