Șoc și iureș, la FC Petrolul Ploiești! Șase fotbaliști, trei atacanți și tot atâția apărători, plus magazionerul clubului găzarilor, testați pozitiv la virusul Covid-19! Derbiul cu UTA, amânat sine die!

Dragos Trestioreanu -

Șoc și iureș, la FC Petrolul Ploiești! Șase fotbaliști, trei atacanți și tot atâția apărători, plus magazionerul clubului găzarilor, testați pozitiv la virusul Covid-19! Derbiul cu UTA, amânat sine die!

Astăzi, 2 iulie 2020, chiar în ziua deplasării pe calea aerului la Arad a echipei de fotbal FC Petrolul Ploiești, pentru derbiul cu UTA, din prima etapă a play-off-ului ligii secunde, rezultatele unor teste făcute miercuri au „explodat” pur și simplu, provocând șoc și iureș în cadrul acestui brand al soccer-ului autohton! Astfel, pe surse, s-ar părea că trei fotbaliști străini, Younes Hamza, Armando Vajushi, Serge Yvan Ekollo, și tot atâția români, Ștefan Bărboianu, Alberto Olaru, Adrian Nicolae (17 ani), plus magazionerul Romeo Ivan, alias Peco, au fost testați pozitiv!!! Asta deși se spune, din interior, că nu acuză niciun fel de simptom tipic coronavirusului. Nu mai puțin de 45 de salariați din club, incluzând echipa, staff-urile tehnice și executive și alți angajați, au fost supuși, astăzi, 2 iulie, unei duble testări, la două clinici diferite, și se așteaptă cu sufletul la gură, în această seară, rezultatele, existând destule cazuri în care acestea au fost infirmate la un al doilea „examen”!

Deocamdată, FRF a luat decizia amânării meciului de pe arena Motorul, iar dacă numărul celor testați pozitiv va fi mai mare de trei, atunci se ia în calcul aceeași decizie și pentru „Primvs Derby”, cel cu echipa Fotbal Club Rapid București! Dinspre Direcția de Sănătate Publică Prahova, șeful acesteia, dr. Bogdan Nica, a declarat, potrivit www.sport.ro, că „până la momentul de față sunt cinci fotbaliști, dar mai pot apărea câteva cazuri, nu au venit toate rezultatele. Întreaga echipă a fost izolată la domiciliu, ancheta continuă. Nimeni nu are niciun simptom, se simt bine. Nici cei negativi, nici cei pozitivi nu au niciun simptom. Și cei cu rezultatele în așteptare, la fel. Echipa Petrolul s-a testat periodic, la ultima testare fiind negativi toți. E greu de identificat cauza, dar încercăm totuși să o aflăm. Testele au fost făcute la un laborator acreditat. E o anchetă mai complexă, fiindcă trebuie să identificăm contacții, nu doar din lot, ci și la nivel de club și familii. Vineri (n.r. – 3 iulie 2020), probabil, vom avea tabloul general concret.  Cert este că cei cinci jucători vor fi internați la spitalul din Câmpina, iar restul lotului intră în izolare, pentru 14 zile. La testele anterioare au ieșit cu toții negativ, prin urmare cineva din club a adus virusul, recent, în grup. Din păcate, toată lumea s-a relaxat și ajungem la astfel de situații complicate”!

Între timp, cei cinci au devenit… șapte! În așteptarea rezultatelor de confirmare sau infirmare a retestărilor, care – potrivit medicului Petrolului, dr Laurențiu Bulata – ar sosi în seara acestei zile, cei testați pozitivi, jucătorii mai sus enumerați stau și ei izolați acasă, ca și toți ceilalți care au testat negativ. Anumite surse susțin însă că, dacă rezultatele din seara aceasta vor fi toate negative, ar exista șanse ca FRF să reprogrameze, eventual, derbiul cu UTA pentru luni, 6 iulie. Cât privește cel contra Rapidului, în aceeași situație favorabilă, nu ar mai suferi modificări, rămânând bătut în cuie pentru sâmbătă, 11 iulie, ora 20.00, pe arena Ilie Oană, tot fără public. De subliniat că, în această zi, conducerea executivă a FC Petrolul Ploiești a stat… ascunsă, inclusiv altfel transparentul director sportiv Costel Lazăr respingând apelul telefonic al redactorului www.gazetaph.ro! O pun însă pe șocul de la aflarea veștii – cu numai două zile înaintea disputării importantei partide cu UTA – cu privire la infectarea a trei străini de profil ofensiv și a altor tot atâția de profil defensiv, fapt care poate conduce la o situație viitoare imediată total neplăcută. Astfel încât, le pot acorda oficialilor „lupilor” circumstanțe atenuante în această zi nefastă. Deși nu prea văd însă de ce s-ar ține chiar musai top secret un fapt cunoscut deja de toată suflarea fotbalistică din țară! Voi reveni la aflarea rezultatelor retestării, în seara aceasta.

Foto: www.fcpetrolul.ro