Şofer băut, prins de poliţişti pe DN1A, la Vălenii de Munte

Redactia -

Şofer băut, prins de poliţişti pe DN1A, la Vălenii de Munte

Infracțiuni la regimul rutier constatate pe drumurile publice din județ

 

În noaptea de 8 iunie a.c.,  în jurul orei 14.00, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Bănești, în timp ce desfășurau activități pe linie rutieră pe DJ 100D, din comuna Bănești au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism care circula pe direcția DN 1 E60.

La volan, a fost identificat un tânăr în vârstă de 25 de ani, din comună, care prezenta un comportament suspect, motiv pentru care a fost testat cu aparatul DrugTest care a indicat prezența unor substanțe susceptibile de a avea efect psihoactiv în organism.

Ulterior, tânărul a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice.

Totodată, în urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că tânărul figurează cu permisul de conducere cu restricții- suspendat.

Cercetările sunt continuate de polițiști în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe și conducerea unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană a cărei exercitare a dreptului de a conduce i-a fost suspendată. 

  •  

Seara trecută, în jurul orei 22.00, polițiștii din cadrul Poliției oraşului Vălenii de Munte, în timp ce desfășurau activități pe linie rutieră pe raza de competență, au oprit, pentru control, pe Drumul Național 1 A, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 36 de ani, din județul Buzău.

Întrucât la înmânarea documentelor solicitate, conducătorul auto emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice. 

  •  

La data de 9 iunie a.c., în jurul orei 00.00, polițiștii din cadrul Secției Rurale de Poliție Bălțești au fost sesizați de către un bărbat despre faptul că pe raza comunei Surani, un minor ar conduce un autoturism, fără a deține permis de conducere.

În baza sesizării, polițiștii au pornit în urmărirea autoturismului în cauză, fiind depistat și oprit, pentru control, pe raza comunei Bălțești.

La volan, a fost identificat un minor în vârstă de 15 ani, din verificări reieșind faptul că autoturismul în cauză aparține tatălui său, luându-l fără încuviințarea acestuia.

În cauză, cercetările sunt continuate de polițiști în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice fără permis de conducere și furt în scop de folosință.