Şofer beat criţă, prins în Vărbilău. S-a ales cu dosar penal

Redactia -

Şofer beat criţă, prins în Vărbilău. S-a ales cu dosar penal

La data de 6 noiembrie a.c., în jurul orei 0730, polițiștii din cadrul Poliței orașului Bușteni, în timp ce desfășurau activități pentru creșterea gradului de disciplină rutieră pe Drumul Național 1, în oraș au oprit, pentru control, un autoturism, condus de un bărbat de 57 de ani, din municipiul București.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că bărbatul figurează cu exercitarea dreptului de a conduce suspendată.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care nu are dreptul de a conduce autovehicule in Romania.

 

  •  

La aceeași data, în jurul orei 2130, polițiștii rutieri din cadrul Poliției orașului Slănic, în timp ce desfășurau activități pe linie rutieră în comuna Varbilău au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat de 42 de ani, din aceeași comună.

Având în vedere faptul că bărbatul emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 1,04 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ulterior, bărbatul a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunii de conducerea unui vehicul pe drumurile publice sub influența alcoolului sau a altor substanțe.