Şofer de autobuz, prins băut la volan. Acţiune de amploare în tot judeţul

Redactia -

Şofer de autobuz, prins băut la volan. Acţiune de amploare în tot judeţul

La data de 13 septembrie a.c., polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Prahova au organizat o acțiune, pe raza întregului județ, pentru verificarea legalității transportului rutier de persoane și a transportului de mărfuri.

În cadrul activităților au fost verificate cu precădere și autovehicule pentru transport elevi.

Pe tot parcursul zilei, polițiștii prahoveni au verificat aproximativ 370 de autovehicule, dintre care 40 destinate transportului de elevi.

În total, au fost aplicate peste 100 de sancțiuni contravenționale conducatorilor autovehiculelor destinate transportului de marfă și persoane, iar 7 dintre acestea au fost aplicate conducătorilor care efectuează transport rutier de elevi.

În cadrul controalelor, polițiștii au verificat documentele şi avizele necesare efectuării transportului de elevi, deţinerea permisului de conducere valabil pentru tipul de vehicul, valabilitatea inspecţiei tehnice, precum şi a asigurării obligatorii de răspundere civilă.

De asemenea, polițiștii se asigură că se respectă și destinația pentru care au fost repartizate aceste autovehicule, precum și legalitatea desfășurării acestui tip de transport cu autovehicule destinate transportului de persoane efectuat de diverși operatori de transport.

Pe lângă verificarea documentelor, conducătorii de autovehicule au fost testați cu aparatul etilotest.

Și în perioada următoare, polițiștii de la rutieră vor continua acțiunile de control și vor instrui conducătorii auto cu privire la conduita preventivă pe timpul efectuării transportului.

Exemplu:

Ieri, în jurul orei 07.00 politistii rutieri din cadrul Serviciului Rutier Prahova în timp ce desfășurau activități pe DN1 km 122, în orașul Sinaia, au oprit pentru control un autobuz de transport persoane, care circula din direcția Brașov-București.

Conducătorul auto a fost identificat în persoana unui bărbat în vârsta de 55 ani și întrucât emana halena alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest, ocazie cu care a rezultat valoarea de 0,21 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Acesta efectua o cursă ocazională pe ruta Bacău-Târgoviște, iar în momentul oprii în autobuz nu se aflau pasageri.

În cauză, a fost sancționat contravențional conform art .102/3/A din OUG 195/2002, fiindu-i reținut permisul de conducere în vederea suspendarii pentru o perioadă de 90 de zile.