Șofer de TIR prins în flagrant delict când sustrăgea din rezervor 100 de litri de produs petrolier

Daniel Dimache -

Șofer de TIR prins în flagrant delict când sustrăgea din rezervor 100 de litri de produs petrolier

 

La data de 13 octombrie a.c., în jurul orei 6.30, polițiștii Serviciului de Ordine Publică Prahova în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au depistat în flagrant un bărbat în timp ce sustrăgea produs petrolier din cantitățile transportate cu o autocisternă.

Din primele verificări a reieșit faptul că, bărbatul, angajat al unei societăți comerciale de transport, în timp ce se afla în parcarea unui restaurant de pe raza județului Brașov, până la sosirea polițiștilor, ar fi reușit să sustragă cantitatea de 100 de litri combustibil Kerosen, tip JET A1.

Urmare a activității de prindere în flagrant, polițiștii au pus în executare un mandat de percheziție domiciliară în județul Brașov, la sediul unei societăți comerciale, unde au găsit 900 de litri combustibil tip JET A1, 550 de litri motorină și 6.000 de litri de combustibil lichid tip păcură.

 

 

Produsele petroliere ridicate au fost predate în custodia societății prejudiciate, precum și în custodia persoanei percheziționate.

În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit faptul că bărbatul în vârstă de 46 de ani din comuna Brebu ar fi sustras în perioada 31 august -13 octombrie a.c., cantitatea de 600 de litri combustibil din cantitățile transportate cu autocisterna aflată în dotare.

Față de acesta a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de mâine să fie prezentat unității de parchet competente în vederea luării unei alte măsuri preventive.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii Serviciului de Ordine Publică, în vederea stabilirii întregii activități infracționale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat în formă continuată.