Şofer pe utilajul de deszăpezire, prins băut la volan

Redactia -

Şofer pe utilajul de deszăpezire, prins băut la volan

Sâmbătă, în jurul orei 19.00, un polițist din cadrul Poliției Stațiunii Sinaia a oprit, pentru verificări, pe conducătorul unei autoutilotare (utilaj de deszăpezire), care efectua lucrări de menținere a viabilității părții carosabile pe DN1.

        În urma testării cu etilotestul, a rezultat o concentrație de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat.

        Șoferul, în vârstă de 35 de ani, din Comarnic, a fost transportat la spital pentru a-i fi recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

        În timpul efectuării serviciului, au mai depistat conducători auto sub influența alcoolului, peste limita legii penale, polițiștii din cadrul Secției Rurale nr. 4 Câmpina (0,62 mg/l), cei din Ceptura (0,5 mg/l), cei din Secția Rurală nr. 8 Bălțești (0,63 mg/l), precum și cei din Telega (0,45 mg/l).

        În toate aceste situații, polițiștii au întocmit dosare penale pentru săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

        Tot polițiștii din Telega, au depistat duminică, un bărbat de 39 de ani, din localitate, care conducea un autovehicul pe un drum comunal, deși nu deținea permis pentru nicio categorie de vehicule, sens în care i-au întocmit dosar penal.

        Cu o situație aparte s-au confruntat polițiștii din cadrul Secției nr. 4 Ploiești, care, în dimineața zilei de sâmbătă, în jurul orei 04.00, au observat un auto care se deplasează pe strada Mihai Bravu, cu luminile stinse.

        Polițiștii au stabilit că la volan se afla un tânăr de 24 de ani, din Breceni, care nu posedă permis de conducere.

        Și acestuia i-a fost întocmit dosar penal pentru conducere fără permis.