Şofer prins la Teişani cu o alcoolemie de 1,31 mg/l

Redactia -

Şofer prins la Teişani cu o alcoolemie de 1,31 mg/l

Polițiști ai Serviciului Rutier au acționat pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente în zona drumurilor județene, îndeosebi pentru a preveni abaterile săvârșite de pietoni și bicicliști.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate 140 de sancțiuni contravenționale (35 pentru depășirea vitezei legale, 21 pentru pietoni, 23 pentru bicicliști etc.), în valoare totală de 27.145 lei. Ca măsuri complementare au fost reținute cinci permise de conducere.

De asemenea, au fost constatate 3 infracțiuni rutiere, respectiv conducători auto depistați al volan sub influența băuturilor alcoolice.

Referitor la valoarea concentrației alcoolice în aerul expirat, nedoritul record a fost adjudecat ieri de un conducător auto de 61de ani, din comuna Măneciu, care a fost depistat de polițiști pe DN 1A, în localitatea Teișani, etilotestul indicând 1,31 mg/l. Acesta fusese inițial depistat circulând în localitate cu viteză peste limita admisă

Toți trei au fost conduși la spital pentru prelevarea de mostre biologice de sânge, în cauză fiind deschise dosare de cercetare penală.