Şoferi băuţi, drogaţi sau fără permis, prinşi în Mizil, Târgșoru Vechi şi Ploieşti

Redactia -

Şoferi băuţi, drogaţi sau fără permis, prinşi în Mizil, Târgșoru Vechi şi Ploieşti

La data de 14 iulie a.c., în jurul orei 20.00, polițiștii din cadrul Poliției orașului Mizil în timp ce desfășurau activități de supraveghere și control în oraș, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un tânăr în vârstă de 20 de ani.

Întrucât conducătorul auto din orașul Mizil manifesta un comportament suspect a fost testat cu aparatul DrugTest care a indicat o valoare pozitivă la o substanță psihoactivă, ulterior fiind condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive.

 

✅️În jurul orei 00.00, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Târgșoru Vechi în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu în comună, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un tânăr în vârstă de 22 de ani din comuna Brazi.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că tânărul deține permis de conducere însă figurează cu mențiunea Restricții-Reținut.

Întrucât acesta manifesta un comportament suspect a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice.

Astfel, la testul preliminar rezultatul a fost pozitiv la o substanță psihoactivă.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive.

 

✅️În cursul nopții trecute, în jurul orei 00.30, polițiștii din cadrul Secției nr.3 de poliție Ploiești în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe strada Gheorghe Grigore Cantacuzino au observat un autoturism care circula din direcția centru către DN72 și efectua manevre haotice, astfel fiind oprit pentru control.

Conducătorul auto a fost identificat în persoana unui bărbat în vârstă de 35 de ani din județul Dâmbovița, care a declarat polițiștilor că nu posedă permis de conducere, iar autoturismul în cauză este proprietatea acestuia.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că bărbatul nu figurează ca deținător de permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

 

✅️În jurul orei 4.00, polițiștii Secției nr.1 de poliție Ploiești în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe strada Apelor din municipiu au observat pe strada Cornățel un autoturism ce se deplasa pe sensul de mers în care circulația este interzisă.

Astfel, polițiștii au pornit în urmărirea autoturismului fiind oprit pe o stradă adiacentă.

În urma controlului autoturismului, polițiștii au identificat persoana care se afla la volan, ca fiind un bărbat în vârstă de 37 de ani, din comuna Dumbrava.

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice de sânge.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.

 

Foto: arhiva