Şoferi băuţi, prinşi în Ploieşti şi Fulga

Redactia -

Şoferi băuţi, prinşi în Ploieşti şi Fulga

La data de 26 ianuarie a.c, în jurul orei 17.00, polițiștii rutoeri din cadrul Poliției municipiului Ploiești, în timp ce desfășurau activități specifice, au oprit pentru control, pe Bulevardul Republicii, un autoturism condus de un bărbat de 52 de ani.

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 1,01 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta a fost condus la o unitate medicală, pentru prelevarea de mostre biologice de sânge.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.

***

Tot la data de 26 ianuarie, în jurul orei 17.30, polițiștii Secției Rurale Ciorani au fost sesizați despre producerea unui accident rutier.

Din primele verificări a reieșit faptul că un bărbat de 55 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe Drumul Județean 100C, în afara localității Fulga a pierdut controlul asupra direcției de deplasare și a părăsit partea carosabilă.

În urma producerii accidentului au rezultat doar pagube materiale.

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest, cade a indicat valoarea de 0.93 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ulterior, bărbatul a fost condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice de sânge.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.