Şoferi băuţi sau drogaţi, depistaţi în trafic de poliţiştii prahoveni

Redactia -

Şoferi băuţi sau drogaţi, depistaţi în trafic de poliţiştii prahoveni

În acest weekend, polițiștii din Prahova au continuat activitățile pentru prevenirea evenimentelor rutiere pe drumurile publice, prin combaterea încălcărilor normelor rutiere și verificarea respectării legislației în vigoare.

Începând de vineri, 16 iunie, polițiștii rutieri prahoveni s-au aflat permanent pe drumurile publice, acționând pentru combaterea conducerii pe drumurile publice sub influența alcoolului și a drogurilor.

Pe parcursul celor trei zile, polițiștii au verificat peste 750 de autovehicule, aproximativ 550 dintre conducătorii auto fiind testați cu aparatele etilotest.

De asemenea, au fost efectuate și aproximativ 30 de testări cu aparatele drugtest.

În urma activităților, au fost aplicate aproximativ 325 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 78.000 de lei.

11 conducători auto au fost depistați în timp ce conduceau sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive, pe drumurile publice din Prahova.

În total, 23 de permise de conducere și 6 certificate de înmatriculare au fost reținute de polițiștii rutieri prahoveni, pentru diferite abateri.

De asemenea, în acest sfârșit de săptămână, polițiștii au constatat alte două infracțiuni rutiere pe drumurile publice, privind conducerea unui autovehicul fără a deține permis de conducere și o altă privind conducerea, de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei din care face parte vehiculul condus.

Acțiunile polițiștilor pentru depistarea celor care conduc vehicule sub influența alcoolului și a drogurilor, punând în pericol siguranța rutieră, continuă și în perioada următoare.

Menționăm faptul că polițiștii acționează și pentru prevenirea și combaterea celorlalte cauze generatoare de accidente rutiere, având în vedere că siguranța rutieră reprezintă unul dintre principalele obiective ale inspectoratului nostru.