Șoferi cosumatori de alcool sau droguri depistați pe șoselele Prahovei

Daniel Dimache -

Șoferi cosumatori de alcool sau droguri depistați pe șoselele Prahovei

6 conducători auto depistați la volan, sub influența băuturilor alcoolice

La data de 16 iulie a.c, în jurul orei 7.45, polițiștii Serviciului Rutier Prahova, în timp ce desfășurau activități de supraveghere și control al traficului rutier, pe DJ 101G, în localitatea Brazi au oprit pentru control un autoturism, condus de un bărbat, în vârstă de 55 de ani, din comuna Drajna.

Întrucât acesta emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0.42 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală în vederea prelevării de mostre biologice de sânge.

Publicitate

În jurul orei 18.45, polițiștii din cadrul Poliției oraşului Slănic au fost sesizați prin apel 112, despre producerea unui accident rutier, pe strada Dorobanţi din oraş.

Deplasați la fața locului, polițiștii au constatat faptul că, un bărbat în vârstă de 47 de ani în timp ce conducea un motocicliu, pe strada Dorobanţi a intrat în coliziune cu un autoturism condus tot de un bărbat.

În urma accidentului rutier a rezultat vătămarea corporală (posibil uşoară) a unei pasagere al motociclului, care ulterior a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate, fără a rămâne internată.

La faţa locului conducătorii auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, iar în cazul bărbatului de 47 de ani a rezultat o alcoolemie de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior acesta fiind condus la o unitate medicală pentru prelevare de mostre biologice de sânge.

În jurul orei 20:45, polițiștii din cadrul Poliției orașului Băicoi au fost sesizați prin apel 112 de către un bărbat, cu privire la faptul un autoturism ar fi intrat în coliziune cu gardul unui imobil, din comuna Scorțeni.

În baza sesizării, s-a deplasat echipa operativă iar din primele verificări a reieșit că, un bărbat în vârstă de 33 de ani, în timp ce conducea un autoturism, din direcția Bănești către comuna Scorțeni a pierdut controlul asupra direcției de mers și a intrat în coliziune cu gardul imobilului cât și cu contorul de gaze amplasat în exteriorul acestuia.

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0.67 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală în vederea prelevării de mostre biologice de sânge.

La data de 17 iulie a.c., în jurul orei 00.45, polițiștii din cadrul Secţiei de poliţie rurală Florești, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, pe raza comunei Florești au oprit pentru control un autoturism, condus de un bărbat, în vârstă de 44 de ani, din comuna Măgureni.

Întrucât acesta emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0.78 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală în vederea prelevării de mostre biologice de sânge.

O oră mai târziu și polițiștii din cadrul Serviciului Rutier în timp ce desfășurau activități pentru reducerea gradului de victimizare prin accidente rutiere pe DN 1B, în localitatea Blejoi au oprit pentru control un autoturism, condus de un bărbat în vârstă de 42 de ani, din județul Dâmbovița.

Întrucât acesta emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0.44 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală în vederea prelevării de mostre biologice de sânge.

În continuarea verificărilor în bazele de date, s-a constatat faptul că dreptul de a conduce al bărbatului figurează cu restricții suspendat.

Și în jurul orei 3.15, polițiștii rutieri din cadrul Poliției Municipiului Ploiești în timp ce desfășurau activități de supraveghere și control al traficului rutier pe DN1A, intersecție cu strada Ștrandului, din municipiu au oprit pentru control un autoturism, condus de un tânăr, în vârstă de 23 de ani, din comuna Dumbrava.

Întrucât acesta emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0.65 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală în vederea prelevării de mostre biologice de sânge.

În toate cele 6 cauze, au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.

Depistat la volan sub influența substanțelor psihoactive

Tot ieri, în jurul orei 11.45, polițiștii Serviciului Rutier Prahova, în timp ce desfășurau activități de supraveghere și control al traficului rutier pe DN 1, intersecție cu DJ 129 G, în localitatea Strejnicu au oprit pentru control un autoturism, condus de un tânăr, în vârstă de 21 de ani, din comuna Cornești, județul Dâmbovița.

Întrucât conducătorul auto avea un comportament suspect a fost testat cu aparatul DrugTest care a indicat rezultat pozitiv la substanțe posibil cu efect psihoactiv.

Tânărul a fost condus la o unitate medicală pentru prelevare de mostre biologice de sânge.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive.

(Fotografie cu caracter ilustrativ)