Şoferi fără permis, băuţi sau drogaţi, prinşi de poliţie la Păuleşti, Boldeşti-Scăeni, Băicoi şi Ploieşti

Redactia -

Şoferi fără permis, băuţi sau drogaţi, prinşi de poliţie la Păuleşti, Boldeşti-Scăeni, Băicoi şi Ploieşti

La data de 19 mai a.c., în jurul orei 9.30, polițiștii din cadrul Secției de poliție rurală Blejoi au fost sesizați de către un polițist local din localitatea Păulești despre producerea unui accident rutier cu pagube materiale.

Deplasați la fața locului, polițiștii au identificat autoturismul în cauză care prezenta mai multe avarii, conducătorul auto nefiind rănit.

Întrucât bărbatul în vârstă de 58 de ani emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0.92 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ulterior, acesta a fost condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice de sânge.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.

***

În jurul orei 16.30, polițiștii din cadrul Poliției orașului Boldești Scăieni, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe DN1A, au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 35 de ani din municipiul Ploiești.

Astfel, conducătorului auto i-au fost solicitate documentele personale și ale vehicului condus, menționând că nu le are asupra sa.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

***

În jurul orei 23.45, polițiștii din cadrul Poliției orașului Băicoi, în timp ce acționau la intersecția străzii Înfrățirii cu DN1, au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 29 de ani din municipiul București.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date polițiștii au constatat faptul că bărbatul figurează ca deținător de permis de conducere, însă acesta este suspendat încă de la jumătatea lunii aprilie 2023.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul cu permisul de conducere suspendat.

***

În cursul nopții trecute, în jurul orei 4.00, polițiștii rutieri din cadrul Poliției municipiului Ploiești, în timp ce desfășurau activități de supraveghere și control al traficului rutier pe strada Depoului au oprit pentru control un autoturism condus de o tânără în vârstă e 20 de ani din municipiu.

Întrucât aceasta manifesta un comportament suspect a fost testată cu aparatul DrugTest care a indicat o valoare pozitivă la substanța Amphetamine, ulterior fiind condusă la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice de sânge.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe.