Şoferi prahoveni, cercetați pentru infracțiuni la regimul rutier

Redactia -

Şoferi prahoveni, cercetați pentru infracțiuni la regimul rutier

La data de 14 august a.c., în jurul orei 18.00, polițiștii din cadrul Poliției orașului Breaza în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe strada Privighetorilor, au oprit, pentru control, un ATV condus de un tânăr în vârstă de 17 ani.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date polițiștii au constatat faptul că tânărul din orașul Breaza nu posedă permis de conducere corespunzător categoriei.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei din care face parte vehiculul respectiv.

 

La data de 14 august a.c., în jurul orei 23.30, polițiștii din cadrul Poliției orașului Valenii de Munte în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe DJ 231, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 31 de ani, din comuna Gornet.

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0.48 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice de sânge.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.

 

Tot în jurul aceleiași ore, polițiștii rutieri din cadrul Poliției municipiului Ploiești în timp ce desfășurau activități de supraveghere și control al traficului rutier pe Bulevardul Republicii, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un tânăr în vârstă de 23 de ani, din comuna Filipeștii de Pădure.

Întrucât conducătorul auto manifesta un comportament suspect a fost testat cu aparatul drugtest, care a indicat o valoare pozitivă la două substanțe psihoactive.

 

O oră mai târziu, polițiștii Serviciului Rutier Prahova în timp ce desfășurau activități specifice au oprit pentru control un autoturism care circula pe DN1A în Boldești Scăeni, din direcția Ploiești către Brașov cu viteza de 92 km/h în localitate.(42 km/h).

În urma verificărilor efectuate conducătorul auto a fost identificat în persoana unui tânăr în vârstă de 22 de ani din comuna Măgurele.

Întrucât acesta manifesta un comportament suspect a fost testat cu aparatul drugtest, care a indicat o valoare pozitivă la substanța cannabis.